Κυριακή, Σεπτεμβρίου 21, 2008

Κυπριακά δελτία ειδήσεων

Είπαμε ότι στην Κύπρο άρχισαν συνομιλίες μεταξύ των δυο ηγετών των κοινοτήτων για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Και μια φορά κάθε τόσο συναντιούνται και συνομιλούν. Πλέον μάλιστα αποφάσισαν οι δυο και μορατόριουμ στις δηλώσεις, καθώς κατέστρεφαν ολίγον ότι έκτιζαν στις διαπραγματεύσεις (κατέστρεφε λίγο ο κ. Ταλάτ για την ακρίβεια). Ποιό είναι το πρόβλημα; Δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό για τις διαπραγματεύσεις με το οποίο να ασχολούνται οι ειδήσεις, οι όποιες ειδήσεις δηλαδή, γιατί ώρες ώρες αναπολώ την "ακρίβεια" και την "τιμή της ντομάτας" που απασχολούσε τα ελλαδικά ΜΜΕ.

Αρχίζοντας το δελτίο θα ενημερωθούμε για το ποιά γενικότητα περί των συνομιλιών και ποιά ευχή εξέφρασε ο πρόεδρος Χριστόφιας. Μια γενικολογία απλώς για να καταγραφεί σαν δήλωση κατά την αναχώρηση από το προεδρικό, μια δήλωση αναχωρώντας από την Λάρνακα, μια δήλωση όταν προσφωνεί συνέδρια ή εκδηλώσεις. Δηλώσεις αρκετές και άνευ ουσιαστικού νοήματος. Ακολουθούν οι δηλώσεις των συγκυβενώντων. Εκπρόσωποι ή αρχηγοί κομμάτων παρελαύνουν στους δέκτες μας καθημερινά και, πλην του ΑΚΕΛ, εκφράζουν ανησυχίες για την τροπή των συνομιλιών, εκφράζουν ελπίδα ότι θα αρθεί η τουρκική αδιάλλακτη στάση και καταγγέλλουν την Τουρκική στάση. Ο ΔΗΣΥ τέλος θα πει ότι υποστηρίζει τον πρόεδρο στην νέα προσπάθεια, αλλά η υποστήριξή του δεν είναι εν λευκώ. Κάπως έτσι θα περάσει κανένα 15 λεπτο - 20λεπτο ειδήσεων.

Και διερωτόμαι, τόσο μεγάλη είναι η έλλειψη θεμάτων στην Κύπρο; Τόσο χαμηλό είναι το επίπεδο της δημοσιογραφίας (ναι) σε αυτό τον τόπο; Τιποτα άλλο παρά αναμάσημα στερεότυπων δηλώσεων των ελλειπέστατων πολιτικών αρχηγών και των γύρω τους; Αυτοί βέβαια κλασσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να τους πλησιάσει κανάλι και να αρνηθούν δήλωση. Και ας μην έχουν κάτι να πουν. Σίγουρα θα μιλήσουν.

Αν δεν έχουμε ειδήσεις εσωτερικές, ας κάνουμε μικρότερα δελτία, ας δούμε και μια ματιά έξω από την Κύπρο. Ο κόσμος καίγεται και εμείς ασχολούμαστε με το τί είπε ο πρόεδρος σε μια ιδιωτική του επίσκεψη στο Λονδίνο, ή τί (παρόμοιο με χτες) δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ βγαίνοντας από την εκκλησία μετά το μνημόσυνο. Σαν κοινές κουτσομπόλες της γειτονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails