Τετάρτη, Νοεμβρίου 05, 2008

"Η αλλαγή ήρθε"

Η εκλογή του Ομπάμα είναι σημαντικό γεγονός έτσι κι αλλιώς, τόσο για την Αμερική όσο και για τις χώρες στις οποίες αυτή ανακατεύεται, και των οποίων αρκετές φορές επηρεάζει την τύχη. Το 70% του πληθυσμού που κατέβηκε να ψηφίσει οι αναλυτές το θεωρούν από μόνο του ρεκόρ. Εγώ νομίζω ότι οφείλεται σε δυο παράγοντες.

Πρώτον στην απελπισία που έχει καταλήξει η ψυχολογία των αμερικανών μετά την κατρακύλα σε όλους τους τομείς που φαίνεται να έφερε η διακυβέρνηση Μπούς. Δεύτερον στο ότι πραγματικά ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ένα χάρισμα, μια ρητορία και μια πειθώ που μαγνιτίζει τα πλήθη και πείθει τον κόσμο.

Είναι εντυπωσιακό το ποσοστό, λένε οι αναλυτές του CNN και υπό το πρίσμα του ότι μιλούμε για ένα υποψήφιο μαύρου χρώματος. Όσο και αν ήταν μάλλον καθαρό από τις δημοσκοπήσεις τις τελευταίες ημέρες ότι πήγαινε για την νίκη, το χρώμα του υποψηφίου μπορούσε να κρύβει εκπλήξεις την τελευταία στιγμή, αφού και το αποτέλεσμα κρινόταν σε ορισμένες πολιτείες.

Τελικά όπως δήλωσε και ο ίδιος ο νικητής των εκλογών και 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ "η αλλαγή ήρθε".

Οι Αμερικανοί ήθελαν ένα άνθρωπο για να τους ξυπνήσει την ελπίδα και την πίστη στην χώρα τους και ο υπόλοιπος πλανήτης ένα άνθρωπο, ο οποίος να μπορεί να σκεφτεί στο τιμόνι της "υπερδύναμης". Αν μάλιστα αυτός ο άνθρωπος έχει και μια καταγωγή μη αριστοκρατική και ίσως μπορεί να δει πιο ανθρώπινα τότε η εκλογή του Ομπάμα μπορεί να γεννήσει κάποιες ελπίδες.

2 σχόλια:

par...alogos είπε...

Yes we can!!!
Υπάρχει ένας απίστευτος ενθουσιασμός από όλους εδώ [και από εμένα].
Το σίγουρο είναι ότι θα είναι καλύτερος από τους Βους.

*Χρόνια πολλά συνάδελφε!!!

Ανήρ Πάφιος είπε...

Καλά, όποιος καιναέβγαινε θα ήταν καλύτερος από τον Γιώργη τον Μπους, νομίζω ότι με αυτόν σχεδόν έπιασε πάτο η κατάσταση σε όλους τους τομείς. Περισσότερο, ή αποκλειστικά, η ελπίδες για αλλαγή βέβαια είναι για την εντός ΗΠΑ κατάσταση από τον νέο πρόεδρο, αλλά σίγουρα κάθε βελτίωση της εσωτερικής κατάστασης στις ΗΠΑ έχει αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο όπως είμαστε σήμερα. Ίδωμεν!

* Ευχαριστώ ρε συνάδελφε για τις ευχές. Πάρε μια virgin και έλα για κέρασμα στο London!

Related Posts with Thumbnails