Σάββατο, Νοεμβρίου 22, 2008

Vietato fumare

Πρωτοβουλία-οδηγία της ΕΕ που θα ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη και με βάση αυτήν θα απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους εργασίας ανήγγηλε σε συνέντευξή της η επίτροπος υγείας της ΕΕ, Ανδρούλα Βασιλείου. Η κ. Βασιλείου έδωσε σαν χρονικό ορίζοντα για την έκδοση της απόφασης τα μέσα του 2009.

Την ίδια στιγμή στο κυπριακόκοινοβούλιο, ο Θεός να το κάνει , οι εκπρόσωποι μας κυριολεκτικά τσακώνονται για το πώς θα περάσουν από το 2010 την απαγόρευση του καπνίσματος στην Κύπρο. Με τους καπνιστές κυρίως βουλευτές να θυμούνται τα δικαιώματα των καπνιστών και να είναι αντίθετοι στην πλήρη απαγόρευση του σε όλους τους δημόσιους χώρους και τον Περδίκη να κάνει εκδηλώσεις έξω από την βουλή για το αντίθετο. Γενικά στις συζητήσεις, αποσπάσματα των οποίων είδα στο δελτίο του ΡΙΚ, κυριαρχεί η κλασσική συζήτηση αλάνας που συνήθως επικρατεί στις αίθουσες των επιτροπών. Τώρα αν θα προλάβουν να πάρουν απόφαση, ή αν θα τους προλάβει η ΕΕ

Να σημειωθεί επίσης ότι αρκετοί βουλευτές είναι με τα τσιγάρα στο χέρι εντός της Βουλής, μέσα στις επιτροπές, παρόλο που μέσα στην βουλή, προφανώς κατόπιν σχετικού νόμου που οι ίδιοι ψήφισαν, το κάπνισμα απαγορεύεται.

Α, στο βίντεο που παρέθεσα, έχει απόψεις από πολίτες στην Ελλάδα για το θέμα. Μία εξ' αυτών, ξεχωριστή, "Αυτό που μας ξεχωρίζει από την υπόλοιπη Ευρώπη είναι ότι αντιδρούμε σε μερικά πράγματα. Αν είναι να καταντήσουμε και εμείς Ιταλοί, ή Ισπανοί, πού είναι η διαφορετικότητά μας." Τώρα ο ποιητής πώς ακριβώς το βλέπει δεν είμαι και σίγουρος, αλλά η επανάσταση είναι στο αίμα του!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Εγώ πλέον έχω πιστεί ότι στην Ελλάδα ποτέ μα ποτέ δεν θα εφαρμοστεί κανένας νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος οπουδήποτε... Μετά βίας το εφαρμόζουν (και δεν ξέρω κατά πόσο) στα νοσοκομεία....

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω πιστεί ότι δεν θα εφαρμοστεί ποτέ κανένας νόμος (γενικότερα)...

Related Posts with Thumbnails