Κυριακή, Δεκεμβρίου 21, 2008

Γιορτινή Ατμόσφαιρα

Παραταγμένες δυνάμεις της Αστυνομίας προσέχουν το πιο διάσημο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του πλανήτη, αυτό στην πλατεία Συντάγματος, μετά την ανακατασκευή του. Γύρω κόσμος. Μεταξύ των περαστικών και αποφασισμένοι να κάνουν και αυτό το δέντρο φλαμπέ. Εικόνες σουρεαλιστικές από την Αθήνα για άλλη μια φορά, προσφορά της ελλαδικής κατάντιας.
Η φωτογραφία μπορούσε να έχει τίτλο "Περιφρουρώντας το "πνεύμα" των Χριστουγέννων"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος γύρω γύρω κοιτάει το δέντρο ή τους αστυνομικούς??

Πάντως πραγματικά απίστευτα ηλίθια εικόνα...

Αλλά πραγματικά κάποιοι έχουν βαλθεί να κάψουν αυτό το δέντρο. Αυτό και κάθε άλλο δείγμα ηρεμίας και χαράς.

Παρακολουθούσα πριν από μερικές μέρες στο σκάι (δεν θυμάμαι τον τίτλο) μια εκπομπή που έμοιαζε με το "Πολιτικό Χρηματιστήριο". Απίστευτα αυτά που έλεγαν οι, και καλά, ευαισθητοποιημένοι νέοι... Και καλά με το καμένο δέντρο και τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις δεν θα ξεχάσει ο κόσμος και δεν θα γυρίσουν στον μικρόκοσμό τους. Θα σταματήσει ο κόσμος να είναι πρόβατα... Λες και όλοι αυτοί δεν είναι πρόβατα. Δεν λένε ξανά και ξανά τις ίδιες μεγάλες ξύλινες κουβέντες. Νομίζουν ότι θα αλλάξουν το κόσμο καίγοντάς τον. Χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα πως θα φτιάξουν κάτι για να αντικαταστήσει ότι έκαψαν. Λες και έχουν φτιάξει τίποτα στη ζωή τους. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ. Το μόνο που ξέρουν να λένε είναι ότι δεν τους αρέσει αυτό που έχουν. Έτσι το μόνο που θέλουν να πετύχουν με όλα αυτά είναι να τους ακούσει κάποιος. Να πουν ότι δεν τους αρέσει αυτό που έχουν. Να τους λυθούν τα προβλήματα ως δια μαγείας. Χωρίς όμως να αλλάξουν κάτι στη ζωή τους. Να συνεχίσουν να είναι οι ίδιοι ανεύθυνοι απολίτιστοι βάρβαροι που δεν είναι ικανοί να κρατήσουν σειρά σε μία ουρά, να μην διπλοπαρκάρουν παρεμποδίζοντας 100άδες άλλους, να βάλουν τα σκουπίδια τους μέσα στον κάδο! Να μην προσπαθήσουν, να δουλέψουν όσο γίνετε λιγότερο, να βγάλουν όσο το γίνετε περισσότερα.

Γιατί κανείς δεν βλέπει το δικό του μερίδιο στο πρόβλημα? Γιατί όλοι θέλουμε άλλοι να λύσουν τα προβλήματά μας? Γιατί σε κανέναν δεν αρέσει η έλλειψη αξιοκρατίας αλλά με την πρώτη ευκαιρία όλοι θα αδικήσουμε τον διπλανό μας για να ωφεληθούμε? Γιατί όλοι παραπονιούνται για το κυκλοφοριακό αλλά όλοι παίρνουμε το αμάξι για να πάμε στο περίπτερο και το αφήνουμε στη μέση του δρόμου? Γιατί σε κανέναν δεν αρέσει η κυβέρνηση (αυτή και όποια άλλη έχει περάσει τα τελευταία 30 χρόνια) αλλά δεν σταματούμε να ψηφίζουμε τους ίδιους απελπιστικά ανίκανους ανθρώπους με "μεγάλο" όνομα?

Δεν υπάρχει δικαιολογία! Όλοι φταίμε εξίσου. Δεν φταίνε ούτε οι κακοί μπάτσοι, ούτε οι κακοί αναρχικοί, ούτε οι κακοί πολιτικοί, ούτε οι κακοί δάσκαλοι, ούτε οι κακοί δημοσιογράφοι. Φταίμε όλοι εμείς. Όλοι έχουμε το ίδιο μερίδιο ευθύνης. Εμείς συντελούμε την κοινωνία από την οποία προέρχονται όλοι οι προηγούμενοι. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τον κόσμο μας. Και δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακρυά για να ψάχνουμε τι να αλλάξουμε και στο δρόμο να αρχίσουμε να φωνάζουμε για να μας δώσουν σημασία για να αλλάξουν τη ζωή μας. Αρκεί να αλλάξουμε όλοι εμείς!

Όμως ποιος είναι διατεθημένος να αλλάξει? Να μην κάνει αυτό που τον συμφέρει για το καλό των όλων? Για την ώρα κανείς νομίζω - γι' αυτό και αυτά τα χάλια.


Βαρέθηκα να ακούω κάθε κομματικοποιημένο ηλίθιο να εκφράζει την "άποψή" του σε συνελεύσεις, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις. Και ειδικά στα ΜΜΕ! Και να είναι από δίπλα ο "δημοσιογράφος" να λέει "ΠΩ, ΠΩ! Τι ώριμος λόγος. Τι ωραία που τα λέει."


Γιατί κανείς δεν μπορεί να δει την αλήθεια σε αυτή την χώρα?


Πότε θα γίνουμε άνθρωποι επιτέλους???

ΥΓ: Συγγνώμη για την μακρηγορία αλλά δεν αντέχω άλλο με όλα αυτά που ακούω τις τελευταίες μέρες...

Ανήρ Πάφιος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανήρ Πάφιος είπε...

ΠΩ, ΠΩ! Τι ώριμος λόγος. Τι ωραία που τα λέει!
Ιωάννα συμφωνούμε γενικά, αν και εγώ πιστεύω ότι όλα αυτά είναι αποτελέσματα της προβληματικής παιδείας. Νομίζω η Ελλάδα έδιωξε σχεδόν δυο γενιές των οποίων η παιδεία ήταν δοκιμαστικός σωλήνας. Σε αυτό προστίθεται και ένας αριστεριστικός φασισμός που θέλει οτιδήποτε έχει σχέση με πατρίδα, Ελλάδα κλπ να θεωρείται "εθνικισμος" και "φασισμός" και μια φοβερή οργάνωση των ακροαριστερών μειοψηφιών σε σχολεία και πανεπιστήμια, οι οποίες εκμεταλλευόμενες ένα σαθρό και προβληματικό καθεστώς με τα άσυλα και την γενικότερη λειτουργία των θεσμών, βρίσκουν πεδίο δράσης. Εγώ και από τις συνελεύσεις που έζησα στο πανεπιστήμιο και από την ειδησειογραφία που παρακολούθησα αρκετά στην Ελλάδα, αυτό που διαπίστωσα ήταν ένας φασισμός των αριστερίζοντων. Τον λέγαμε μετον άρχοντα φασισμός του 3%.

Ανώνυμος είπε...

Ε, και ποιος φταίει για την προβληματική παιδεία?? Ποιος φταίει που τα παιδιά δεν έχουν τρόπους και φέρονται σαν ζώα? Ποιος φταίει που μας κάνει ότι θέλει μία μειοψηφία του 3% - 5% - 10%? Ποιος φταίει που σε κανέναν δεν αρέσει η κυβέρνηση και κάθε φορά βγαίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Δεν υπάρχει καμμία ανώτερη δύναμη που καθορίζει την κατάντια της παιδείας στη χώρα. Δεν έχουμε να πολεμήσουμε αόρατους εχθρούς για να πετύχουμε κάτι. Δεν αρκεί να βγαίνουμε στους δρόμους και να φωνάζουμε. Πρέπει, πρώτα απ' όλα, να αλλάξουμε τους εαυτούς μας. Να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και πράξης μας. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Να γίνουμε άνθρωποι επιτέλους.

Αν δεν το κάνουμε αυτό δεν θα υπάρξει ποτέ καμμία λύση. Γιατί και το καλύτερο πρότυπο παιδείας, υγείας, κράτους αν υιοθετήσουμε τώρα, δεν θα αλλάξει τίποτα απολύτως.

Βέβαια δεν νομίζω ότι έχουμε και πολλές ελπίδες να αλλάξει κάτι σύντομα. Και τα πράγματα προβλέπεται να πάνε προς το χειρότερο. Ελπίζω μόνο να καταφέρουμε να επιβιώσουμε.

Καλή τύχη σε όλους!

--------------

Α και γι' αυτό που λες ότι δύο γενιές ήταν κάτι σαν δοκιμαστικός σωλήνας δεν το πιστεύω. Δεν ήταν δοκιμή. Ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο. Και κανείς δεν έκανε τίποτα για να το εμποδίσει...

Related Posts with Thumbnails