Κυριακή, Δεκεμβρίου 14, 2008

Viva μπουρδέλο

Ένας χαρακτηριζόμενος από τις αρχές ως επικίνδυνος ισοβίτης "νοσηλεύεται" επί ένα εξάμηνο σε ιδιωτική κλινική στην Λευκωσία. Είχε κριθεί ένοχος μεταξύ άλλων για δυο φόνους. Στην κλινική δεν υπάρχει κανένα μέτρο ουσιαστικό, ούτε καν κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ούτε κάποιο σχάρα στα παράθυα του πρωτου ορόφου όπου νοσηλεύεται. Έχει κάποιο γαστρο-πρόβλημα που σύμφωνα με τις εφημεριδες δεν δικαιολογούσε παραμονή σε νοσοκομείο πέραν των ολίγων ημερών. Οι γιατροί και το κράτος (όπως το κράτος..), γιατί και οι δυο γνωρίζουν, σφυρίζουν αδιάφορα. Α, τρεις δεσμοφύλακες κοιμούνται συνεχώς έξω από το δωμάτιο του, στα πλαίσια των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που λάμβανε το σοβαρό κράτος της Κύπρου. Η σύζυγος του μπαινοβγαίνει και συναντάται κάθε μέρα με τον ισοβίτη στο νοσοκομείο.

Όλα κυλούσαν ομαλά, με βάση τους κανόνες και τους νόμους στο viva μπουρδέλο, μέχρι που μια νύκτα αστυνομικοί βρίσκονται σε ένα περιστατικό πρόσωπο με πρόσωπο με τον κακοποιό, ο οποίος θεωρητικά ήταν υπο κράτηση και φρουρούμενος, και μάλιστα ανταλλάσσουν και πυροβολισμούς χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Αμέσως σημαίνει συναγερμός, πάντα στα πλαίσιατων τηλεοπτικών ρεπορτάζ, και την επομένη υποβάλλει εικονική παραίτηση ο υπουργός δικαιοσύνης του καταστήματος, η οποία δεν γίνεται βέβαια αποδεκτή. Τις επόμενες μέρες βγαίνουν, με το σταγονόμετρο ακόμα λίγες πληροφορίες και περισσότερο ο τύπος παρακολουθεί τις αστυνομικές ανακοινώσεις, χωρίς να διερευνά το τί πραγματικά γινόταν. Το κράτος - μπανανία το είχε πεί κάποτε ο πρόεδρος του, αλλά φαίνεται πολύ επιεικής χαρακτηρισμός - παίζει σε αυτό το παιχνίδι τον ρόλο του κομπάρσου. Ο τύποις ισοβίτης μπαινόβγαινε συχνά στο νοκομείο τις νύκτες, λένε οι εφημερίδες, και μάλιστα αναφέρουν ότι και την μοιραίανύκτα θα επέστρεφε στο νοσοκομείο, αν δεν είχε γίνει το περιστατικό με τους αστυνομικούς. Μπαινόβγαινε! Και τρείς δεσμοφύλακες σε κάθε βάρδια πρόσεχαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο νοσοκομείο, αν τα πρόσεχαν κι αυτά, γιατί είπαμε, όταν πήγε η αστυνομία στην κλινική μετά το περιστατικό η φρουρά ήταν στο 5ο όνειρο.

Να σας πω επίσης το πιο ηρεμιστικό πράγμα, ο πρόεδρος αφ' ότου έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του υπουργού, αφού όλα λειτουργούσαν τέλεια, έκρινε ότι για την ώρα δεν θέλει να ασχοληθεί με το θέμα. "Με αυτό ασχολούνται όσοι πρέπει να ασχολούνται αυτή την στιγμή". Το πρόβλημα πρόεδρε είναι ότι ασχολούνται ακριβώς όσοι ασχολούνταν και προηγουμένως με αυτό, και εκ του αποτελέσματος, φαίνεται, ότι μάλλον δεν... Viva μπουρδέλο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Sygnwmi, miloume gia ton Al kapone ?

par...alogos είπε...

Yes...

Related Posts with Thumbnails