Τρίτη, Ιανουαρίου 13, 2009

Φαύλου κύκλου συνέχεια...

"Η Ισραηλινή πολιτική στην Γάζα, και συγκεκριμένα η κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται αυτή την περίοδο με την τάξης ναζιστικής θηριωδίας επιχείρηση "συμπαγές μολύβι", έχει ως στόχο να διαμορφώσει τετελεσμένα στην περιοχή, τα οποία η διοίκηση Μπους αλλά και η διοίκηση Ομπάμα αποδέχονται, μάλιστα χωρίς καν πολιτικό κόστος για τον νέο πλανητάρχη."
Για σκεφθείτε λίγο την πιο πάνω πρόταση. Συνεχίζοντας την σκέψη μου με αφορμή την κατάσταση στην Γάζα προσπαθώ να δω την άλλη πτυχή της υπόθεσης. Άραγε θα μπορέσει η βάρβαρη επιχείρηση να αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα; Μάλλον όχι. Η κατάσταση έχει μεγαλώσει το μίσος και την επιθυμία του κάθε Παλαιστίνιου να ανατιναχθεί σε κάποια πλατεία του Τέλ Αβίβ, ή κάποιο Πανεπιστήμιο.

Το κράτος του Ισραήλ διέλυσε ζωές και οικογένειες, εκμηδένισε οποιαδήποτε υποδομή στην Γάζα. Ο αριθμός των χιλίων νεκρών Παλαιστινίων μετρά τις ευθύνες όλων, αριθμός που προστίθεται στους άλλους τόσους νεκρούς του 2006 στον Λίβανο και ούτω καθ΄εξής. Ο βιασμός αυτός του Παλαιστινιακού λαού είναι βέβαιο ότι θα δώσει άλλο ένα παιδί ζωσμένο με εκρηκτικά.

Κι όμως, αν κοιτάξει κανείς το χάρτη των περιοχών που μαίνονται επί δεκαετίες οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών, θα καταλάβει ότι η μοίρα Παλαιστινίων και Ισραηλινών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη. Κι είναι σαν σιαμαίοι αδελφοί να προσπαθούν να χωριστούν ξεσκίζοντας τις σάρκες τους…
Στ. Κανδιας

Και σε όλα αυτά η διεθνής κοινότητα να συνεχίζει να δρά τρομοκρατικά μη τηρώντας καν τα προσχήματα, απλά με σχήματα λόγου και πυροτεχνήματα προσπαθεί να πείσει την συνείδησή της ότι νοιαζεται για τα θύματα του παραλογισμού. Με τις ΗΠΑ να ψάχνουν διαδρομή για να στείλουν τα φορτία με τα πολεμοφόδια στο Ισραήλ, την ΕΕ να αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το κράτος του Ισραήλ σε σχεδόν σχέσεις "ατύπου" μέλους, παρότι οι εκλελεγμένοι εκπρόσωποι των ευρωπαίων πολιτών στο ευρωκοινοβούλιο ήταν κατά πλειοψηφία αντίθετοι σε αυτό και τον ΟΗΕ να μην μπορεί να κάνει οτιδήποτε για άλλη μια φορά, περιμένοντας ίσως ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο για να τον αναμορφώσει σε κάτι νέο που θα μπορεί να διασφαλίσει (μέχρι νεοτέρας) την παγκόσμια ειρήνη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails