Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2009

"Αμερόληπτα" και απάνθρωπα

Δεν θέλουμε να μεταδώσουμε από τις συχνότητές μας την έκκληση ανθρωπιστικών οργανώσεων για αποστολή βοήθειας προς την Γάζα ώστε να μην μεροληπτίσουμε υπέρ κάποιας πλευράς (Ισραήλ ή Χαμάζ).

Περίπου αυτή φαίνεται να είναι η τελική απάντηση του κρατικού BBC και του ιδιωτικού SKY στο αίτημα ανθρωπιστικών οργανώσεων της Βρετανίας για μετάδοση τηλεοπτικού μηνύματος ώστε να ενημερωθεί το κοινό για την προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων της πρόσφατης αιματοχυσίας στην Γάζα (για τον τερματισμό της οποίας η κυβέρνηση της Αγγλίας, όχι μόνο δεν έκανε κάτι αλλά προμήθευε και με απαγορευμένο φωσφόρο το Ισραήλ). Τα περισσότερα πυρά από τον τύπο, όπως είναι λογικό, έπεσαν στο BBC, το οποίο με ολοσέλιδες καταχωρήσεις και δημοσιέυσεις προσπαθεί να δικαιολογηθεί ενδυόμενο ένα μανδύα "αμεροληψίας", αλλά και αφήνοντας αιχμές ότι δεν γνωρίζει προς τα πού τελικά θα προωθηθούν τα χρήματα από την προσπάθεια...

Παρόλα αυτά η προσπάθεια, με όλο τον ντόρο που έγινε για το θέμα, φαίνεται να πετυχαίνει τον στόχο της και να έχει μαζέψει πάνω από το 1 εκ. Στερλίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails