Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2009

Παράλυση

Ένα πέπλο χιονιού κάλυψε το Λονδίνο και αποκάλυψε την αναπηρία της μεγαλόυπολης. Πραγματικά φαίνεται αδιανόητο, αλλά η "οργανωμένη" αγγλική πρωτεύουσα δεν έχει εκχιονιστικά μηχανήματα... Το "ισχυρό" κύμα κακοκαιρίας το οποίο μεταδίδεται από τα ΜΜΕ ότι πλήττει την χώρα, γαι τα δεδομένα του κεντρικού, τουλάχιστον Λονδίνου είναι χαμηλές θερμοκρασίες και χιονόπτωση,όχι ιδιαίτερα βαριά. Ή τουλάχιστον βαριά για πολύ λίγη από την δάρκεια της. Αυτό μόνο.

Χιόνισε το βράδυ της Κυριακής ουσιαστικά, και μαζέυτηκε 20 εκατοστά χιόνι στους δρόμους. Χτες ήταν παραλυμένα όλα.Τρένα, λεωφορεία, πανεπιστήμια, εταιρίες γιατί τίποτα δεν κινείτο στην πόλη. Ανεπαισθήτως χιόνισε και το πρωί. Χωρίς να στοιβάσει περισσότερο. Για τις επόμενες 24 ώρες το μόνο που κάνουν εδώ είναι να προβλέπουν βαριά χιονόπτωση και να περιμένουν το χιόνι να λιώσει. Μιλούμε για παραδειγματική οργάνωση υπηρεσιών. Χτες τα λεωφορεία και το μετρό δεν κινήθηκαν γιατί κανείς δεν μάζεψε το χιόνι. Σήμερα επειδή λιώνει σιγά σιγά άρχισε η ζωή και επανέρχεται, αν και στο πανεπιστήμιο τα μαθήματα παραμένουν ακυρωμένα. Έξω έχει ήλιο σήμερα, αλλά η θερμοκρασία.. τσουκτερή!

Πάντως η μέρα χτες ήταν υπέροχη κατά τα άλλα! Εμείς μια χαρά διακοπές κάναμε!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαντάσου τους τίτλους των ειδήσεων σε αντίστοιχη περίπτωση στην Αθήνα. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω... Η συντέλεια του κόσμου.

Ανώνυμος είπε...

Oxi kai anapiria.. Opws dilwse kai o dimarxos, einai eksairetika asymforo gia mia poli opws to londino na exei stand-by dekades(an oxi perissotera) oximata pou vgazoun to xioni aptous dromous gia kati pou symvainei 1 mera kathe 20 xronia.
To to public transport epireastike mono gia 1 imera einai kati poly thetiko

Ανήρ Πάφιος είπε...

Το να έχουν 50 και 100 λεπίδες και να τις προσαρμώζουν σε ένα φορτηγό ή μια μπουλντόζα δεν νομίζω να αγγίζει τα όρια της σπατάλης αλλά τέλος πάντων. Από ότι φαίνεται θα πυκνώσουν στο μέλλον οι χιονισμένες μέρες οπότε τότε ίσως αγοράσουν!

Related Posts with Thumbnails