Τετάρτη, Απριλίου 14, 2010

Το όπλο του Γιώργου

Και τί δεν ακούσαμε για το "όπλο" του Γιώργου (τέως Γιωργάκη) το τελευταίο διάστημα. Η κυβέρνηση της Ελλάδας ήθελε διακαώς να πετύχει κάποιο εξασφαλισμένο ποσό από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς δανεισμό, το οποίο να την "περιμένει" σαν έσχατη λύση, στην περίπτωση που οι αγορές γίνουν απαγορευτικές. Αυτό το παιχνίδι της λήψης απόφασης για τη δημιουργία του μηχανισμού κράτησε ένα και πλέον μήνα, με απανωτές δηλώσεις από Ελληνικής και Ευρώπαϊκής πλευράς, πολλές συναντήσεις και αλλαγές σχεδίων. Η δε ελληνική κυβέρνηση δημόσια, φρόντιζε να ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειάζεται το μηχανισμό για άμεση χρήση αλλά τον ήθελε ως "όπλο" στο τραπέζι.

Και εδώ μπαίνει η ορολογία κλειδί. Το "όπλο". Για ποιό λόγο ένας τέτοιος μηχανισμός στήριξης να παρομοιάζεται όπλο Τί θα έκανε με το όπλο ο Γιώργος; Θα σκότωνε κάποιον αν δεν έκανε ότι ήθελε, ή αν αισθανόταν ότι τον απειλούσε; Ή μήπως θα αυτοκτονούσε άμα τα έβλεπε σκούρα; Δεν υπάρχει άλλο ενδεχόμενο χρήσης του. Και πόσο ήρεμοι είναι πλέον όσοι βεβαιώθηκαν από το Γιώργο ότι σε πρώτη φάση του είχαν δώσει το όπλο και μετά την τελευταία απόφαση, οπότε και κλείδωσε ο μηχανισμός και τα επιτόκια, πλέον του έδωσαν και τις σφαίρες;

Για του λόγου το αληθές κάνετε μια αναζήτηση στο Google με τις λέξεις "όπλο Παπανδρέου". Οι τίτλοι θα σας πείσουν ότι δεν πρέπει να κοιμάστε ήσυχοι.

2 σχόλια:

Nikolas Markou είπε...

@@, με τα σπρέντς στο διάστημα το μόνο που καταφέρνουν είναι να καθυστερούν το αναπόφεκτο, την πολυπόθητη πάυση πληρωμών.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Επειδή έγινε σεντόνι η απάντηση την κατχώρησα σαν ενα νέο θέμα
http://grxhome.blogspot.com/2010/04/rewind.html

Related Posts with Thumbnails