Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 29, 2010

Βόλτες της γλώσσας

"Στην πραγματικότητα, οι λεγόμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν και οι δυο στην Κύπρο." Με αυτή τη δήλωση ο πρόεδρος της Κυπριακής κυβερνήσεως κατάφερε πάλι να βάλει φωτιές. Διαβάζοντάς την δήλωση του "άνοιξεν η καρκιά μου φύλλα φύλλα" όπως δήλωσε (μετά που αποτελείωσε τις λεγόμενες μητέρες πατρίδες) και ο ίδιος.

Θέλει ίσως μεγάλη ικανότητα, και προσπάθεια, σε μια και μόνο πρόταση, φαινομενικά αθώα, να επιχειρείς να αποδομήσεις τόσα πολλά! Αρχίζοντας από το πιο "ελάσσων" τις " λεγόμενες" μητέρες πατρίδες. Εντάχθηκε έτσι η Ελλάδα στα λεγόμενα συγγενικά μας κράτη. Και αφού μαθαίνει για τη λεγόμενη σχέση της μαζί μας μαθαίνει και το επόμενο. Εισέβαλε και αυτή στην Κύπρο.

Δεν μπορεί μια εγκληματική ενέργεια της χούντας να συμψηφίζεται με μια οργανωμένη από χρόνια ενέργεια εισβολής, απόσπασης δια της βιας ενός τμήματος του κράτους και συνεχιζόμενης κατοχής. Κάθε εχέφρων μπορεί να δει τη διαφορά. Δεν μπορεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα ηγέτης της "λεγόμενης" Ελληνο-κυπριακής πλευράς να να μας λέει περίπου ότι ό,τι έκανε ο ένας, έκανε κι ο άλλος, και αυτό στο όνομα της "καλής θέλησης και της ειλικρινούς βούλησης για επίλυση του Κυπριακού". Μη σώσει έτσι να λυθεί. Αν για να το λύσουμε θα καταλήξουμε να ζητήσουμε και συγγνώμη από τους Τουρκους, επειδή τους βγάλαμε από τη βολή τους και τους υποχρεώσαμε, λόγω της ελληνικής εισβολής στο νησί, να τρέχουν να εισβάλουν και αυτοί, αυτό δεν είναι παραδοχή και αποδοχή των ευθυνών μας, αλλιώς λέγεται.

Είναι απαράδεκτο ο ίδιος ο Πρόεδρος να θέτει τρικλοποδιές στην πλευρά του με τόσο παιδαριώδεις τρόπους, ιδιαίτερα μετά από τα "τόσα χρόνια παρουσίας του στην κεντρική πολιτική σκηνή" όπως μας υπενθύμισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπός του σήμερα. Εκτός από την αντιμετώπιση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και στρατηγικής, γιατί έχουντέτοια οι λεγόμενοι Τουρκοκύπριοι, είναι αδιανόητο να πρέπει να μαζέυουμε κάθε τόσο και τις γλωσσικές βόλτες του προέδρου μας...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες τα χρυσόστομε!

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστόφιας ως ο ηγέτης των Κυπριων Κομμουνιστών εξέφρασε ανοιχτά τις απόψεις των Κυπριων Κομμουνιστών.

Οι Κύπριοι Κομμουνιστές και Αριστεροί γενικότερα δεν θεωρούν εαυτούς Έλληνες το γένος.

Επιπλέον μισούν τους Έλληνες αφού τους θεωρούν σχεδόν αποκλειστικά υπευθυνους για την Τουρκικη εισβολή του 1974.

Αν θα μπορούσε ο Χριστόφιας να μιλήσει πραγματικά ελευθερα και να πει αυτά που πιστεύει ο χώρος που εκπροσωπεί θα έδινε μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στους Έλληνες και όχι στους Τούρκους για όλα όσα συνέβησαν αφού σύμφωνα με αυτούς οι πρώτοι προκάλεσαν την επέμβαση των δευτερων.

Εν κατακλείδι όταν περίπου οι μισοί Κύπριοι δεν αισθάνονται καν Έλληνες το γένος (δικαίωμα τους) τη δουλειά έχει η ELDYK ακόμα στο νησί? Nα χρεώνει ακόμη περισσότερο το καταχρεωμένο Ελληνικό Κράτος???

Ανήρ Πάφιος είπε...

Ένα ενδιαφέρον σχόλιο από την άλλη πλευρά του Αιγαίου. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_05/10/2010_417469

Related Posts with Thumbnails