Πέμπτη, Μαΐου 26, 2011

Αυτός ο άνθρωπος, αυτός!

Η εβδομάδα που έπεται των βουλευτικών εκλογών αυτή τη φορά τείνει να ξεπεράσει σε αηδία και αυτές που έπονται των πρώτων γύρων των προεδρικών. Και όλα αν μπορώ να τα ανεκτώ, ακόμα και αυτό το ίδιο το παζάρι μεταξύ των διαφόρων "νικητών" των εκλογών, η επιχειρούμενη οσιοποίηση της πολιτικής προσωπικότητας και του πολιτικού ανδρός Μάριου Καρογιάν αρχίζει να υπερβαίνει τα όρια ακόμα και της σάτιρας.

"Πετυχημένη προεδρία", "συναινετική προεδρία που ωθεί στην συνένωση δυνάμεων", "στόχος του η επίτευξη των μέγιστων δυνατών συγκλίσεων" είναι μερικά από τα επιτεύγματα που εκθειάστηκαν σε μια μόλις μεσημεριανή ενημερωτική εκπομπή. Εντάξει, ο κύριος Καρογιάν (και το Δημοκρατικό Κόμμα) καταφέρνει επάξια να ισορροπεί τα πάντα μέσα στις θέσεις και αρχές του. Και τις θέσεις του Τάσσου Παπαδόπουλου, καί τις θέσεις του Γλαύκου Κληρίδη καί τις θέσεις του Δημήτρη Χριστόφια. Απλά μέχρι στιγμής σε μια συγκεκριμένη περίοδο υποστήριζε μια από τις πιο πάνω ομάδες θέσεων. Αυτό που επιχειρείται τώρα από το "κόμμα του κέντρου" είναι ταυτόχρονα να συγκυβερνά με το ΑΚΕΛ και να προεδρεύει στη βουλή με τη συμμετοχή του ΔΗΣΥ. Μαζευτείτε λίγο εκεί στο ΔΗΚΟ γιατί στην "κοινωνία των πολιτών" συσχετίζεται ήδη το κόμμα σας με το όνομα πετυχημένης κυπριακής τηλεοπτικής σειράς ή τουλάχιστον κατεβάστε τα πανό με τα "Ηθος, Εντιμότητα, Αξιοπρέπεια" από τα γραφεία σας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω μαζί σου 100%.
Αλλωστε τουτα ειπαν τα τζι αλλοι πολλακις.
Τουτη η βρωμια, όμως, που γίνεται που τον Αναστασιάδη για αποσχιση του δηκο που την κυβερνηση , σιήλιες φορες να γινουν ετσι τα πραματα ετσι ωστε να μεν γίνει το θέλω του κομαμτος του φασισμου και της υποκρισίας.
Ας γινει οτι ειναι να γινει, αλλα μακρια ο δυση που τες εξουσιες.


Andreas

Ανήρ Πάφιος είπε...

Επίσης, ένα άλλο σημείο για των του ΔΗΚΟ. Άκουγα σήμερα τις "πληροφορίες" που μετέδιδαν ΜΜΕ αναφορικά με τη στάση του βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζ. Κουλία ο οποίος φαίνεται να αρνείται να υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του ίδιου του προέδρου του κόμματός του για την προεδρία της Βουλής.

Ο κ. Κουλίας σύμφωνα με το ΡΙΚ, φαίνεται να κατηγορεί τον Καρογιαν ότι αλλοίωσε τη στάση του ΔΗΚΟ στο Κυπριακό, ενώ εμφανίζεται και ενοχλημένος από τη στάση του προέδρου του κόμματος που μαζί με τον Μάρκο Κυπριανού φαίνεται ότι εργάστηκαν απέναντι στην υποψηφιότητα Κουλία, με σκοπό αυτός να μην εκλεγεί.

Από το τελευταίο πιάνομαι, για να αναφέρω κάτι που είχε ακουστεί στην κοινωνία της Πάφου αυτή την περίοδο, ότι παρόμοιες δράσεις ανέπτυξε η ηγεσία του ΔΗΚΟ, με τον Μάρκο Κυπριανού να γυρίζει παραμονές των εκλογών τα "καφενεία" της Πάφου εναντίον και της υποψηφιότητας του Πάφιου βουλευτή του κόμματος (ο οποίος τελικά επανεξελέγει) και υπέρ της υποψηφιότητας Πιττοκοπίτη. Άρα μάλλον η ηγεσία του ΔΗΚΟ είχε κυρήξει "πόλεμο" στην "Τασσική" πτέρυγα του κόμματος κατά τις εκλογές;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου δεν θέλω να μπαινω σε τεθκιου ειδους σεναρια γιατι τα χαρακακτηριζω ως τα κουτσομπολιά της πολιτικής.Την ουσια να βλεπουμε καθε φορα και είμαστιν μια χαρα για εξαγωγη συμπερασματων.
Αν ήθελε να εκδικηθει το παπαδοπουλουι ο καρογια εμπορουσε να τον διαγραψει ουλλο τουτο το χρονικο διαστημα οπου αλλα ελαλε το επισημο δηκο και αλλα το παπαδοπουλουι και ο κολοκασιδης.
Αδυναμια ληψης αποφασης?
Ε μα ειπαμεν .
Η πολιτική κρινεται εκ του αποτελεσματος.


Andreas

Related Posts with Thumbnails