Τρίτη, Μαΐου 29, 2007

Ιστορίες πανεπιστημιακής τρέλας: Η απόφαση

Ο κύβος τελικά, φαίνεται πως για την σχολή μας ερίφθη! Και ερίφθη εις το κεφάλι μας! Η σχολή αποφάσισε σήμερα την διεξαγωγή κατά την περίοδο 2-27 ΙΟΥΛΙΟΥ της εξεταστικής ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. Δηλαδή σε 1 μήνα θα παρακαθίσουμε σε εξετάσεις για τα μαθήματα τα οποία αφήσαμε για τα καλά λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ναί πέρσι!

Η απόφαση λήφθηκε μετά απ'ο εισήγηση των φοιτητών(!) προς το συμβούλιο της σχολής. Ο λόγος όπως μας εξηγήθηκε ήταν ότι οι συνάδελφοι που φοιτούν στο 5ο έτος για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους πρέπει να εξεταστούν στα χειμερινά μαθήματα αφού κατά το εαρινό εξάμηνο στο 5ο έτος υπάρχει μόνο η διπλωματική εργασία. Η δε κανονική εξεταστική Ιουνίου μεταφέρθηκε στα τέλη Αυγούστου και θα πραγματοποιηθεί μαζί με την επαναληπτική εξέταση του Σεπτέμβρη (27/8 - 6/10).

Το σκεπτικό πάντως αυτό, μπορεί να βοηθά τους συναδελφους 5οετείς, και βέβαια μόνο όσους δεν χρωστούν μαθήματα, καταστρέφει όμως τα υπόλοιπα έτη. Γιατί θα πρέπει πρώτα να αφήσουμε τα εαρινά μαθήματα - των οποίων η διδασκαλία άρχισε γύρω στο Πάσχα και ολοκληρώνεται τέλη Ιουνίου - και να ξαναθυμηθούμε τα .. περσινά, και μετά το "καλοκαίρι" να ξαναρχίσουμε με τα εαρινά μαθήματα για να εξεταστούμε τον Σεπτέμβρη!

Επίσης, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά δεν θυμάμαι ποτέ σαν φοιτητές να είχαμε ερωτηθεί για το πώς θα θέλαμε να διεξαχθεί η εξεταστική (το αναφέρω για τυπικούς λόγους). Επομένως, ποιών ακριβώς φοιτητών του τμήματος ήταν η πρόταση που ψηφίστηκε σήμερα απο την συνέλευση Σχολής;

6 σχόλια:

Unknown είπε...

na pate stous filous sas tous dapites k tous paspites pou tous efkalate prwti dinami kai na tous dwsete ena xeraki 3ilo. an pali den sas poun poioi to apofasisan afto, na tous dwsete allo ena xeraki 3ilo!

Unknown είπε...

den eipa oti an evgainan oi "aristeroi" oti 8a itan diaforetiko to apotelesma. aplws, efoson opws leei o grXter sto blog tou den rwti8ike kaneiw apo tous foitites gia mia apofasi pou pire to tmima, megalitero meros tis ef8inis (ara kai megalitero meridio sto 3ilo) feroun aftes oi 2 parata3eis pou exoun apoliti pleiopsifia

Ανώνυμος είπε...

oi aristerizontes "sinadelfoi" mas ta kataferan ! epomeno vima 8a ine na apetisoume molis pernas sto panepistimio na sou dinoun to xarti ! etsi oste osi 8eloun na dioristoun na to kanoun xoris ka8isterisi ! (les na isixasoun istera???)

Ανήρ Πάφιος είπε...

Από ότι πληροφορήθηκα σήμερα, αν ήταν κάποιος (νομίζω ήταν ο άρχοντας) στην συνέλευση ας με διορθώσει, αρχική θέση των φοιτητών ήταν η πραγματοποίηση της εξέτασης του Ιουνίου (μονή εςξεταστική) και τον Σεπτέμβριο Φεβρουάριος + Σεπτέμβριος, αλλά υπήρξε αντίδραση από 5ο έτος μεταπτυχιακούς και Βέργο. Έτσι μπήκε θέμα διπλής, ότι δηλ, αν επιμείνουμε σε εξέταση των μαθημάτω Ιουνίου, θα πρέπει να γίνει διπλή, και τότε υποχώρησε η πλευρά των φοιτητών και δέχθηκε το μονή εξέταση των μαθημάτων Φεβρουαρίου.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Υποσημείωση: Φυσικά την πιθανότητα πλήρους εξεταστικής τον Ιούνιο οι παρατάξεις που συμμετείχαν στο "κόντρα-όλοι-στην-κακιά-Μαριέττα-για-να- ανατρέψουμε-τον-νόμο" δεν θα τηυν δέχονταν με καμμία δύναμη, αφού κάτι τέτοιο, θα επέτρεπε να γίνουν τον Σεπτέμβριο όλα "νόμιμα". Αυτό βέβαια δεν το θέλουν. Επιδίωξη είναι ο Σεπτέμβριος να έχει διπλή εξεταστική που απαγορεύεται από τον νόμο για να πάμε κόντρα!

Ανώνυμος είπε...

Η συναινετικότερη λύση θα ήταν και τώρα διπλή και τον Σεπτέμβριο διπλή, έτσι να έχετε 4 και να διαλέγει "δημοκρατικά" ο καθένας: να εξεταστώ Φεβρουάριο τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο; Να εξεταστώ Ιούνιο τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο; Να δικαιωθούμε και ως λαός με τη φήμη της εφεύρεσης... των πάντων! Αλλά και όλων των δεινών!

ΝΕΟΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΤΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ

Related Posts with Thumbnails