Τρίτη, Ιουνίου 12, 2007

Τα μπάνια του λαού

Θυμάστε όλοι τα λόγια τα μεγάλα για το μαζικό κίνημα και την κόντρα στην Μαριέτα; Ε, Και εμείς, τα θυμόμαστε... Μάλιστα όσοι δεν είχαμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα κινητοποιήσεις, και απλά προσπαθούσαμε ένα τρίμηνο να ανοίξουμε τις σχολές είμαστε ακόμα εδώ. Μέσα στο κατακαλόκαιρο και προσπαθούμε να τελειώσουμε το εξάμηνό μας. Οι άλλοι πάλι, οι πρωτεργάτες και οι επαναστάτες μάλλον λείπουν (ευτυχώς για εμάς).

Σήμερα για τρίτη φορά δεν πραγματοποιήθηκε στην σχολή μας συνέλευση λόγω μη-απαρτίας. Κοινώς με 20 άτομα που μαζεύτηκαν για να μελετήσουν το πώς "συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις" δεν μπορούσε να γίνει συνέλευση. Ομοίως και την περασμένη Τρίτη και την πρόπερασμένη Τετάρτη.

Αυτό που δεν κατάλαβαν οι συνάδελφοι που αγωνιούσαν τόσο καιρό μπας και περάσει ο νόμος πλαίσιο και οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση ήταν ότι, ο κόσμος μαζευόταν στις συνελεύσεις για να κλείσει την σχολή και να κάνει διακοπές. Όπως άλλωστε φαινόταν και από το πόσοι, από όσους ψήφιζαν κατάληψη, πήγαιναν στις πορείες. Τώρα πάλι μέσα στο καλοκαίρι όλοι οι αγωνιστές συνωστίζονται στην Καλογριά και το Μαγιάρι για μια ξαπλώστρα δίπλα στο κύμα. Πού χρόνος για επανάσταση;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

gmt de piga gia ergastirio stis 3is ! vlepo pos olo to ceid kegete na kani gs kata ta alla ta feokokkina parasita ton xava tous !

Related Posts with Thumbnails