Κυριακή, Ιουνίου 17, 2007

Πολλά τα "μεμονωμένα"

Όλοι φαντάζομαι έχετε δει τα νά κατορθώματα των σαϊνιών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την "ανάκριση" δύο συλληφθέντων για κλοπή τσάντας. Το βίντεο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα indymedia και έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Οι αστυνομικοί βασανίζουν στην κυριολεξία τους δύο συλληφθέντες κτυπώντας τους και αναγκάζοντας τους να κτυπούν ο ένας τον άλλο.

Όπως ήταν φυσιολογικό και λογικό η ηγεσία της αστυνομίας καταδίκασε τα επεισόδια και κίνησε τις διαδικασίες για τιμωρία των εμπλεκομένων, κατόπιν και ειδικής υπόδειξης του πρωθυπουργού προς τον υπουργό δημόσιας τάξης. Κλασσικά η αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση του υπουργού λέγοντας ότι έχει ευθύνες και ο πρωθυπουργός.

Μήπως εκτός του να καταδικάζονται εκ των υστέρων τέτοια περιστατικά από την κυβέρνηση θα έπρεπε να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα επιτήρησης και ελέγχου των ελεγχόντων; Διότι κακά τα ψέματα με κάτι τέτοια περιστατικά είναι που η αστυνομία στην συνείδηση του κόσμου γίνεται "Μπάτσοι - Γουρούνια - Δολοφόνοι" και δικαίως! Ναι μεν δέχομαι ότι είναι μεμονωμένα και καταδικαστέα τα περιστατικά όπως λέει ο υπουργός, αλλά σαν να πολυμαζεύονται τα μεμονωμένα και κάπου σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα! Και είναι που είναι στο στόχαστρο της λεγόμενης "αριστερής (όποιας) σκέψης" η αστυνομία στην Ελλάδα, και γενικά οι αρχές ασφαλείας, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, όταν δίνονται και αφορμές...

2 σχόλια:

Unknown είπε...

katadikasteo to gegonos, fisika.

parola afta, den mou kanei ka8olou entipwsi pou prwto prwto to vrike to indymedia, to kai kala independent media center (opws afto diafimizei...)

par...alogos είπε...

Εγώ όταν το είδα χθες, σοκαρίστικα.
Όχι μόνο για τα χτυπήματα των μπάτσων προς τους δύο νέους, αλλά και το ότι ανάγκασαν να χτυπάει ο ένας τον άλλο.
Φαντάζεσαι να σε αναγκάζουν να χτυπάς τόση ώρα έναν φίλο σου;
Η αλητεία μερικών μπατσοειδών μας πάει πολλά χρόνια πίσω και μας θυμίζει ζωφερές εποχές.
Κατά τη γνώμη μου τέτοιοι "άνθρωποι" δεν πρέπει να ανήκουν στο αστυνομικό σώμα και σωστό θα ήταν να διωχθούν από αυτό (+ όποιες άλλες κυρώσεις), τόσο ως τιμωρία όσο και ως παραδειγματισμό.

Τώρα το θέμα του ρατσισμού καλύτερα μην το θίξω γιατί θα μιλώ για ώρες.
Δεν ξέρω για ποιούς λόγους τα παιδιά [όποιας εθνικότητας κι αν είναι] έκαναν οποιαδήποτε πράξη, αλλά σίγουρα οι μπάτσοι δεν υπάρχουν για να τιμωρούν. Υπάρχει και η δσικαιοσύνη που έχει αρμοδιότητα να κρίνει και να επιβάλει κυρώσεις αν μιλάμε για αξιόποινη πράξη.

Αυτά...

Related Posts with Thumbnails