Σάββατο, Οκτωβρίου 27, 2007

Ακριβές οι προσφορές

Μπορεί όλη μέρα οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών να μας τρελαίνουν μέσω διαφημιστικών για το πόσο φθηνές και συμφέρουσες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρουν, βλέποντας όμως τα συγκριτικά στοιχεία με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τα πράγματα είναι οφθαλμοφανή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας (κλικ για μεγέθυνση)

Η εικόνα περιέχει τα αποτελέσματα πανευρωπαϊκής έρευνας αναφορικά με το μέσο κόστος των κινητών τηλεπικοινωνιών, ανά μήνα. Στις πρώτες θέσεις του πίνακα φιγουράρουν και η ελληνική vodafone και η πρώην κρατική cosmote στην 6η και 11η θέση με κόστος γύρω στα 21 Ευρώ μηνιαίως. Φυσικά δεν ισχύει η ίδια κατάταξη και στα εισοδήματα των συνδρομητών. Ομολογουμένως βέβαια οι Έλληνες είναι και σε πολύ ψηλές θέσεις στον χρόνο χρήσης των κινητών τους, εβρισκόμενοι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσος όρο, πράγμα που ανεβάζει και το κόστος

Σε χαμηλότερες θέσεις του πίνακα, γύρω στα 9 Ευρώ τον μήνα βρίσκεται η κυπριακή CYTA με επίσης ιδιαίτερα ομιλητικούς συνδρομητές.

1 σχόλιο:

Ανήρ Πάφιος είπε...

Βασικά είναι ξεχωριστές εταιρείες. Για παράδειγμα στην Κύπρο συνεργάζεται με την CYTAmobile ενώ στην Ελλάδα είχε αγοράσει την ελληνική PANAFON. Πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία και συντονισμός σε θέματα χρήσης υπηρεσιών και δικτύων αλλά γενικά φαίνεται και από τις εμπορικές επωνυμίες ότι είναι ξεχωριστές εταιρείες σε κάθε χώρα.

Related Posts with Thumbnails