Δευτέρα, Ιανουαρίου 07, 2008

Οι χορευτές του Φεβράρη: Ι. Κασουλίδης

"Αφιέρωμα" του blog, με πιο χαλαρή διάθεση, στους διεκδικητές της θέσης του προέδρου της Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές της 17ης (και 24ης) Φεβρουαρίου στην Κύπρο. Την βασική τριάδα ανοίγει ο Ιωάννης Κασουσίδης.

Ενδεδυμένος τον τίτλο του "Ευρωπαίου πολιτικού" προσπαθεί να τονίσει το χαρακτηριστικό που τον ξεχωρίζει από τους δυο κυριότερους αντιπάλους του, τον Δ. Χριστόφια και τον Τ. Παπαδόπουλο. Ο Ιωάννης Κασουλίδης ανήκει σε μια πιο νέα γενιά πολιτικών, που δείχνουν να αντιλαμβάνονται την έννοια της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και την σημασία ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Επί χρόνια υπουργός εξωτερικών της Κύπρου στην διακυβέρνηση Κληρίδη, έχει συνδέσει το όνομά του με τις σημαντικότερες διαπραγματεύσεις για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, οι οποίες τελικά οδήγησαν στις διάφορες εκδόσεις του σχεδίου Αννάν, το οποίο (Αννάν V) απορρίφθηκε τελικά, από την Ε/Κ πλευρά, κατά το δημοψήφισμα του 2004. Στην συνέχεια εξελέγη ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, θέση στην οποία βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι δείχνει να είναι άνθρωπος με όραμα και διάθεση να βάλει κάποια τάξη στον τόπο. Λόγω και της θητείας του στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά και της υπουργικής του σταδιοδρομίας έχει αρκετές σχέσεις με λειτουργούς και αξιωματούχους στην ΕΕ. Αυτό είναι και το κεντρικό μότο του υποψηφίου. Προβάλλοντας του προφίλ του νέου, ευρωπαίου πολιτικού, εμφανίζει ως το πλεονέκτημά του τις καλές σχέσεις του και διασυνδέσεις του στην Ευρώπη, κατηγορώντας του νυν ένοικο του "λόφου του προεδρικού" και εκ νέου υποψήφιο για το ότι είναι παλαιάς σχολής, αποκομμένος από την ΕΕ και ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται το αδιέξοδο στο κυπριακό μετά το σχέδιο Αννάν.

Στην κούρσα των προεδρικών οι δημοσκοπήσεις τον κατατάσσουν τρίτο για την ώρα, με μικρή διαφορά από τον δεύτερο Χριστόφια και λίγο μεγαλύτερη από τον πρώτο Παπαδόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails