Δευτέρα, Μαΐου 05, 2008

Ανανέωση

Μέσα στις ημέρες του Πάσχα άνοιξε για το κοινό το παραλιακό μέτωπο της Πάφου μετά την πρώτη φάση του λίφτιγκ του. Ένα λίφτιγκ κόστους ορισμένων εκατομμυρίων ευρώ. Ο παλιός δρόμος με τα ασυγύριστα και κατεστραμμένα πεζοδρόμια έχει αντικατασταθεί από ένα απέραντο πλακόστρωτο. Για πρώτη φορά στην ζωή μου διαπίστωσα το τεράστιο μέγεθος του πλατειακού χώρου στην παραλιακή!

Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη είναι ότι κατά την προσωρινή παρούσα φάση της παράδοσης δεν διέρχονται καθόλου αυτοκίνητα. Η εικόνα ενός πεζοδρόμου γεμάτου κόσμο είναι ιδιαίτερα όμορφη, σε σημείο που απορεί κανείς για ποιό καλό λόγο θα πρέπει ο δρόμος να ανοίξει, έστω και με μονή κατεύθυνση, στην τροχαία κίνηση.

Επίσης έχει εξαφανιστεί ως δια μαγείας όλο το το τσίρκο που υπήρχε μπροστά στα διάφορα καταστήματα της παραλιακής. Παράνομα στέγαστρα, παράνομες τέντες, παράνομα πλαστικά, παράνομες τζαμαρίες, εκατοντάδες παράνομες πινακίδες. Καθένα από αυτά με την σφραγίδα γούστου του ιδιοκτήτη του. Όλα μαζί είχαν καταντήσει μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Πάφου, πανηγύρι του κιτς.

Η αλλαγή στο παραλιακό μέτωπο της Παφου είναι ίσως από τα καλύτερα πράγματα που έχουν γίνει τελευταία εδώ. Το θέμα είναι να φροντίσει ο δήμος, μέσω της συντήρησης, η όμορφη σημερινή κατάσταση να μην μετατραπεί και πάλι στο χάλι που ήταν προηγουμένως.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

File grXter, prepei na eisai o monos pou vrisko na tou aresei kalytera to paraliako metopo META tin anaplasi. Oses alles apo4eis akousa diafonoun me tin katedafisi tou xamilou toixou pros ti 8alassa, ton tropo pou xeiristikan tin kinisi oximaton, tin epilogi ylikon klp. Gia tin petra pou strothike, egine ena sxolio apo kathigiti tis arxitektonikis tou panepistimiou tis Patras, o opoios episkeftike tin kypro, kai o dimos pafou ton kalese na tou epidei3ei ta arxitektonika mas katorthomata. Eipe peripou: apo pote einai i kineziki petra mesogeiako yliko?

Episis, i paralia dipla sta mpania exei gemisei mpeton kai kalyftei me deck. Episis den yparxei tropos na mpeis sto nero (!!!) ektos an eisai pro8ymos na perpatiseis arketa sto kafto 3ylo mexri na vreis mia kanoniki paralia...

Ανήρ Πάφιος είπε...

Καταρχήν, δεν έχω ανώνυμους φίλους!
Γράφετε με ένα όνομα να ξέρουμε σε ποιον μιλάμε!

Σε διαβεβαιώνω ότι είναι σε πολλούς που άρεσε το νέο παραλιακό μέτωπο της Πάφου. Είναι μάλλον σίγουρο ότι η κατδάφιση του τοίχου και το χαμήλωμα της λεωφόρου νομίζω ότι θα δημιουργήσει προβλήματα τον χειμώνα με τον έντονο κυμματισμό της κάτω πάφου, όχι πως με τον τοίχο δεν δημιουργούσε!

Για την κίνηση οχημάτων νομίζω το καλύτερο θα ήταν να μην υπάρχει καθόλου... αλλά this is cyprus, όπου παρκάρουμε πάνω στα πεζοδρόμια, σιγά μην δεχτούμε πεζοδρόμους.

Για την "παραλία" δίπλα στα μπάνια, το αμμοκλούβι όπως το έλεγα, αν αυτό εννοείς, καλύτερα που έφυγε η άμμος. Λόγω του τρόπου που μπήκε εκεί τεχνητά είχε έτσι κι αλλιώς βρωμίσει. Επίσης άκουσα τον ίδιο τον δήμαρχο να λέει ότι θα μπουν του χρόνου σκάλες και από την πλευρά εκείνη για τους λουομένους, αλλά ακόμα είναι υπό κατασκευή οι εγκαταστάσεις εκεί.

Related Posts with Thumbnails