Τρίτη, Μαΐου 20, 2008

Πληθωριστικές πιέσεις

Και έγινε Ευρώ! Τόσα χρόνια το σπρώχνουν οι λεωφορειατζήδες της Πάτρας το έρμο το φοιτητικό εισητήριο προς τα πάνω. Τόση προσπάθεια, αλλά τελικά τα κατάφεραν. Το φοιτητικό εισητήριο εξωαστικών διαδρομών επιτέλους (!) έφτασε το 1 Ευρώ. Μέσα σε 4,5 χρόνια από 60 λεπτά αυξήθηκε κατά σχεδόν 75%! Αυτό είναι αύξηση. Και να συνοδευόταν και από καμμιά ποιοτική αναβάθμιση; Απλά τα λεωφορεία του 60 αντικαταστάθηκαν με "καινούρια" της δεκαετίας 70. Αυτά που ΑΠΟΣΥΡΕΙ η Θεσσαλονίκη...

Παρόλη την αυξησολογία, μόνιμο θέμα των "δελτίων ειδήσεων" στην Ελλάδα, στον βαθμό που το διαπιστώνω εγώ η μόνη σημαντική, και πέραν της λογικής, αύξηση είναι στα εισητήρια των ΜΜΜ. Αστικών, λιγότερο των υπεραστικών, ακόμα και του ΟΣΕ! Από 2,10E (!) έγινε 5,10E το Κόρινθος - Πάτρα!

6 σχόλια:

Madame_Bovary είπε...

Σε παρακαλώ πάρα πολύ, μην αμφισβητείς την ποιοτική μεταφορά σου από και προς το πανεπιστήμιο! Πιστεύεις ότι έχουν πολλοί την ευκαιρία να καταρρίψουν παγκόσμιο ρεκόρ, ευρισκόμενοι σε λεωφορείο με 200 άτομα, ντάλα μεσημέρι, για 45 (κατα μέσο όρο) λεπτά και με ΜΟΝΟ ένα ευρώ??

Και μη χειρότερα!

ncs είπε...

Και μια μινι-ενημέρωση:
Φοιτητικό εντός πόλεως: 0,70 (+16,6%)
Φοιτητικό εκτός πόλεως: 1,00 (+17,6%)
Κανονικό εντός πόλεως: 0,90 (+12,5%)
Κανονικό εκτός πόλεως: 1,30 (+13%)
Μαθητικό εντός πόλεως: 0,50
Μαθητικό εκτός πόλεως: 0,65

Επίσης, ανέβηκε και η ελάχιστη ταρίφα στα ταξί. Πλέον είναι στα 3 ευρώ (+5,3%)


Ιδέα μου ή ο Ρίγας μας κλέβει ιδιαίτερα εμάς τους φοιτητές??

agorinos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
grX είπε...

@ Μαδαμ,
Ομολογουμένως ένα σλόγκαν "Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας: Μετακίνηση με ασφάλεια, άνεση, ταχύτητα και οικονομία" που είχαν κάποια λεωφορεία από αυτά που αποσύρθηκαν (αυτά από τις ταινίες της Βουγιουκλάκη) τα λέει όλα!

@ncs
Ο υπολογισμός της διαφοράς στο φοιτητικό εισητήριο δεν ισχύει, το φοιτητικό υπολογίζεται απ' ευθείας από το αντίστοιχο κανονικό και όχι με βάση το προηγούμενο. Δλδ γίνεται η μετατροπή του κανονικού σε 1.30 και με βάση αυτό υπολογίζεται η έκπτωση 25% που δίνουν στο φοιτητικό.

@ agorinos.
WATCH YOUR MOUTH

Madame_Bovary είπε...

Μαδαμ! :)

κι αμα γυρίσεις το εισιτήριο θα δεις πισω ότι γράφει: χρησιμοποιείτε τις αστικές συγκοινωνίες. Σας συμφέρει.

Διόρθωση: χρησιμοποιείτε τις (σπ)αστικές συγκοινωνίες. Μας συμφέρει.

grX είπε...

Ναι, οι καημένοι, όπου και όποτε μπορούν μας υπενθυμίζουν την εξαιρετικη τύχη που είχαμε όταν μπήκαν στην ζωή μας

Related Posts with Thumbnails