Τρίτη, Μαΐου 13, 2008

L’audace, l’audace, toujours l’audace

Στην σελίδα του Τουρκικού ΥπΕξ επικρίνεται η Ελλάδα ότι, μεταξύ άλλων, "διακατέχεται από δίψα για εδαφική επέκταση" και έχει ως στόχο την "αποσταθεροποίηση" και την "υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας" της Τουρκίας. Η Τουρκία εντάσσει στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της την προώθηση των "προβλημάτων της τουρκικής μειονότητας της Δ. Θράκης" και επανέρχεται στους γνωστούς ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα είναι αυτή που δήθεν εξαφάνισε μειονότητες, "Μακεδόνες, Βλάχους, Αλβανούς, Τούρκους", για να πετύχει την "ομογενοποίηση". Προβάλλεται ακόμη ο ισχυρισμός ότι ο όρος "Πόντος" φορτίστηκε με ιδεολογικά στοιχεία μετά τα γεγονότα του 1974 στην Κύπρο. Το τουρκικό ΥΠΕΞ επαναφέρει το casus belli και σημειώνει ότι "η οποιαδήποτε επέκταση, από την Ελλάδα, των χωρικών υδάτων πέραν των 6 ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο είναι μη αποδεκτή από την Τουρκία".
Νίκος Μεγαδούκας, Εφημερίδα Πολίτης (13/05/2008)
Είναι απίστευτο με τί γείτονες θέλει η μοίρα να συνορεύουμε... Η Τουρκία καταγγέλλει άλλους για "επεκτατισμό", "υπονόμευση εδαφικής ακεραιότητας","αφανισμό μειονοτήτων". Ποιός; Η Τουρκία!

Βέβαια, η Τουρκία εχει σταθερά τις ίδιες θέσεις πάντα και με αυτές προχωρεί πετυχαίνοντας συνήθως σε αυτά που θέλει. Οργανωμένα με υπομονή και επιμονή. Οι εκπορευόμενες από το τουρκικό κατεστημένο απόψεις που δημοσιεύονται (και) στην σελίδα του ΥΠΕΞ της Τουρκίας είναι μια από τις συνιστώσες της τουρκικής προσπάθειας.

"Το θράσος. Το θράσος. Πάντα το θράσος", όπως έλεγε ορθώς ο στρατηγός Πάττον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails