Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 05, 2008

Έλλειψη νερού και Ομόνοια

Έχουμε πρώτα τα δεδομένα. 1. Στην Κύπρο υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης νερού, όπως είχα αναφέρει και παλαιότερα. Είχα αναφερθεί τότε και στην μια προσωρινή λύση που δόθηκε με την μεταφορά νερού από την Ελλάδα. 2. Η Ομόνοια, είναι αθλητικός σύνδεσμος της Λευκωσίας, ο οποίος χαρακτηρίζεται "αριστερός". (Ναι, στην Κύπρο ακόμα υπάρχουν ομάδες της δεξιάς και της αριστεράς, όπως και αριστερά και δεξιά καφενεία...). Όπως κάθε σωματείο, και η Ομόνοια, έχει ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης. 3. Στην Κύπρο αυτή την στιγμή είναι στην κυβέρνηση το κάποτε κομουνιστικό κόμμα (ΚΚΚ ΑΚΕΛ).

Πώς αυτά τώρα φαίνεται να συνδυάζονται; Η εταιρεία που ανέλαβε το όλο έργο κατασκευής των υποδομών και μεταφοράς του νερού από την Ελλάδα είναι η εταιρεία που φιγουράρει μόνη της πάνω στην μπλούζα της Ομόνοιας, είναι η εταιρεία - μέγας χορηγός του σωματείου. Για το πώς συνδυάζεται το ΑΚΕΛ και η Ομόνοια δεν νομίζω, τουλάχιστον οι Κύπριοι, να χρειάζονται ανάλυση. Μέχρι εδώ ουδεν μεμπτόν, απλά διαπιστώνεται μια σύμπτωση.
Τώρα, το τί συμβαίνει στην όλη επιχείρηση μεταφοράς νερού. Αφού κατάφερε με χίλια ζόρια να έρθει το νερό, έπιασε λιμάνι και αδειάσαμε και 2 πλοία νερό για "εμπλουτισμό του υδροφορέα", αισιοδοξούσαν όλοι ότι από εκεί και πέρα όλα θα έβαιναν καλώς. Η συμφωνία της εταιρείας με την κυβέρνηση μιλούσε για απόδοση 50000 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως στο σύστημα υδροδότησης. Ένα και κάτι μήνα μετά, ακόμα η παροχή είναι στα επίπεδα των 31000 κμ νερού. Δηλαδή η συμφωνία παραβιάζεται από την εταιρεία. Εδώ είναι που κανονικά η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε αντιδράσει όπως αντέδρασε σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αθέτησης συμβολαίων. Αλλά αντί αυτού, σήμερα το μεσημέρι. ο υπεύθυνος του τμήματος υδάτων φρόντιζε να "μασά" επιμελώς τα λόγια του στο ΡΙΚ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα. Επί ώρα πιεζόταν από τον δημοσιογράφο αλλά έμεινε στο ότι "τελικά τα καταφέρνουμε και έτσι" και "έχουμε υποσχεσεις από την εταιρεία ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση". Κάπου εδώ είναι που αρχίζει κανείς να βλέπει με άλλο μάτι τις συμπτώσεις...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

File grXter, ksereis poios en o neos dieu8intis tou Tmimatos Ydatwn Lemesou, kai ws ek toutou exei kai tin palloukia mes ton kwlo ? :) O papas mou!!!
Estilan ton san to provato epi sfagi re malaka mou!

Ανήρ Πάφιος είπε...

Πάντως ο τύπος που μιλούσε (δλδ, που δεν μιλούσε) δεν ήταν... Ήταν μάλλον ο γενικός...

x είπε...

Βλ. επίσης: Αναπτυξιακά έργα και Ομόνοια. Από χθεσινό offsite: "Στην εργοληπτική εταιρεία του Μιλτιάδη Νεοφύτου κατακυρώθηκε η κατασκευή του νέου θεάτρου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ), στο παλαιό ΓΣΠ. Η ανέγερση του νέου θεάτρου θα κοστίσει €20.500.000 συν ΦΠΑ και θα αποπερατωθεί το Μάρτιο του 2011 ενώ η έναρξη κατασκευαστικών εργασιών ορίστηκε η 22α Σεπτεμβρίου 2008." Ό,τι και να γίνει, τα λεφτά του Κύπριου φορολογούμενου καταλήγουν στην Ομόνοια. Αίσχος. Και το τραγικό είναι ότι έχει 5 χρόνια ο Χριστόφιας για να χτίσει την "δίκαη κοινωνία" του.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Εκτός αυτού και ένα από τα μεγαλύτερα πολεοδομικά έργα στην Πάφο, την ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου, την ανέλαβε η εταιρία του κ. Μιλτιάδους. Από ότι ξέρω πρώτη επιλογή ήταν άλλη κατασκευαστική εταιρία.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Αναφορικά με τα προβλήματα του αγωγού, εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την υδρευση των περιοχών της Λεμεσού, αυτό αναφέρουν κάθε βράδυ στα ΜΜΕ (τα ιδιωτικά κατά κύριο λόγο!) αλλά κουβέντα για το ζήτημα της παροχής μειωμένης ποσόστητας νερού από τα πλοία...

Related Posts with Thumbnails