Παρασκευή, Νοεμβρίου 14, 2008

Ωά πτερόεντα

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Βρήκα και video από το περιστατικό


Ήρθε προ ολίγου ένας "συγκάτοικος", φοιτητής στο London School of Economics, και μας ενημέρωσε ότι σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο του μιλούσε ο υπουργός οικονομικών της Ελλάδας, Γιώργος Αλογοσκούφης, όταν μια ομάδα (αναρχικών) μπήκε στην αίθουσα οργανωμένα και πέταξε στον υπουργό αυγά, ενώ άλλοι την ίδια στιγμή από τον εξώστη έριξαν στην αίθουσα φυλλάδια και αποχώρησαν, ενώ ο υπουργός φυγαδεύθηκε από τους οργανωτές για λίγο, μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση.

Τελικά, λίγο αργότερα, μαθεύθηκε ότι επρόκειτο για αναρχικούς οι οποίοι φαίνεται να διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές της Ελλάδας, με αυτή τους την ενέργεια. Τώρα ειλικρινά, το αν αυτοί οι άνθρωποι όντως ήθελαν να διαμαρτυρηθούν ή απλά έψαχναν ένα χαζό λόγο για να κάνουν σαματά και για να γελοιοποιήσουν ένα υψηλά ιστάμενο εκπρόσωπο της χώρας τους στο εξωτερικό είναι απορίας άξιον. Είναι η πρώτη φορά που ακούω για αναρχικούς χωρίς σύνορα και μου έκανε εντύπωση. Είμαι βέβαιος πάντως ότι το ακροατήριο έχει κερδίσει μια ωραία ιστορία με πρωταγωνιστή τον έλληνα υπουργό οικονομικών, τον οποίον οι συμπατριώτες του παίρνουν με τα αυγά όπου τον βρουν, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης...

Τί να πει κανείς... Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και άπειρη η βλακεία του... (Για να μην μπώ τώρα σε συζήτηση για τα αιτήματα και με παρει το ξημέρωμα)

8 σχόλια:

par...alogos είπε...

Μερικές φορές χρειάζονται και τα αυγά.
Και όχι μόνο σ` αυτόν. Σε όλους. Όσον αφορά τις συνθήκες κράτησεις των φυλακισμένων.
Ένα αυγό στην μούρη όλων μας.
Καλά κάναν τα παλικάρια...
Αντί να ντεπόμαστε που φερόμαστε στους ανθρώπους χειρότερα από ζώα, ντρεπόμαστε για την "εικόνα" της χώρας στο εξωτερικό και για τα αυγά στις μούρες των υπεύθυνων...

Ανώνυμος είπε...

Ναι γιατί τώρα που του ρίξανε αυγά θα αλλάξει κάτι στις συνθήκες κράτησης. Από αύριο ένας ένας στα κελιά!

Το μόνο που κερδίσαμε είναι μερικά ακόμη διεθνή εξευτελιστηκά για τη χώρα δημοσιεύματα...

par...alogos είπε...

Δεν κερδίθηκε τίποτα εκτός του ότι γίναμε ρεζίλι.
Και καλώς γίναμε. Τέτοιοι που είμαστε, τέτοια μας αξίζουν...
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κρύβουμε από τον κόσμο πρώτον ότι κάτι πάει στραβά στην χώρα μας και δεύτερον ότι ο εν λόγω υπουργός είναι άχρηστος να διαχειριστεί την οικονομία της Ελλάδος...
[Μου ήθελε και ομιλία στο LSE, τρομάρα του...]

Unknown είπε...

Σε πιστώνω με τα:
1) Ναι, η χώρα έχει πολλά, πάρα πολλά προβλήματα.
2) Ο συγκεκριμένος υπουργός μάλλον δεν είναι και ο πιο ικανός στο υπουργείο οικονομικών.

Αλλά:
1) Το να πας να πετάξεις αυγά σε ένα υπουργό είναι ένδειξη χαμηλού επιπέδου, ειδικά όταν το κάνεις και offshore!
2) Το ότι οι κρατούμενοι στις φυλακές δεν είναι και στην καλύτερή τους με το ότι ο υπουργός ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ έφαγε αυγά, πώς σχετίζονται?

Και τέλος, συμφωνώ και με τον ανώνυμο.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Προσπάθησα μέσω άλλων φοιτητών να βρω την εφημερίδα του πανεπιστημίου για κανενα σχόλιο αλλά δεν το κατάφερα.

Επί των σχολιων πάντως να σημειώσω ότι ο Αλογοσκούφης είναι απόφοιτος του LSE. Αν καια γενικά δεν θα τονχαρακτήριζα κακό υπουργό, οι τελευταίες δράσεις του υπουργείου του φαίνεται να είναι πειραματισμοί 10χρονου χωρίς προγραμματισμό. Δεν γίνεται να ανακοινώνει το υπουργείο οικονομικών μέτρα φορολογικά ή κανονισμούς κλπ τους οποίους υποτίθεται μελετούσαν για καιρό και στις 4 ΄ώρες μετά από τις παρατηρήσεις και τις αντιδράσεις των ΜΜΕ να τροποποιούν και να παίρνουν πίσω τα ανακοινωθέντα.

Επίσης το να πετάς αυγά σε ένα υπουργό που εκπροσωπεί την χώρα σου στο εξωτερικό όπως και να έχουν τα πράγματα δεν είναι εικόνα που αξίζει, όσο άσχημη και αν είναι η κατάσταση. Νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είμαι της άποψης "Τα εν οίκο ουκ εν δήμο". Επειδή δεν πάει κάτι καλά στο σπίτι μας δεν είναι ανάγκη να γελάει μαζί μας όλο το χωριό.

Δεν έχει σημασία αν είμαστε για γέλια ή όχι. Έτσι κι αλλιώς δεν θα αλλάξει τίποτα αν γελάει το χωρίο (εκτός από την διάθεσή των κατοίκων του ίσως).

Και όσο για τον υπουργό... Τι να κάνει κι αυτός?? Τα πάντα στην Ελλάδα καθορίζονται από μικροκομματικά συμφέροντα. Και η συνείδηση του λαού από τα κανάλια, τους "δημοσιογράφους", τους εκδότες κτλ.. Α! Και η ψήφος του από την παράδοση...

Σιγά μη μπορούσε, ακόμη και αν ήθελε-προσπαθούσε, ένας υπουργός να ασκήσει πολιτική όπως ήθελε. Την άλλη μέρα θα γινόταν επανάσταση, θα παρέλυε η χώρα και θα υποφέραμε όσοι είμαστε ακόμη στην Ελλάδα (σπόντα για όσους μιλάνε εξ αλλοδαπής :P ) λόγο του χάους. Γιατί εδώ δεν έχει σημασία τη προτείνεται κάθε φορά. Εμείς λέμε σε όλα ΟΧΙ!

Γιατί στην Ελλάδα βρίσκει απίστευτη ισχύ το φαινόμενο της πεταλούδας. Ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός, πχ η (ηλίθια) απεργία τον τελωνειακών υπαλλήλων, μπορεί να οδηγήσει σε ένα άσχετο αποτέλεσμα: μέσα σε 2 μέρες να αδειάσουν όλα τα βενζινάδικα της Ελλάδας, χιλιάδες άνθρωποι να περιμένουν σε ατελείωτες ουρές και κάποιοι άτυχοι να μην μπορούν να βάλουν βενζίνη για να κάνουν τη δουλειά τους.

Είμαστε για κλάματα όχι για γέλια. Αλλά τουλάχιστον να κλαίμε μόνοι μας.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Συμφωνώ με τον ανώνυμο, εγώ ο κάτοικος της αλλοδαπής! "Κάτι πρέπει να γίνει" κοινός τόπος για διάφορους και διάφορα πράγματα. Αν μπορούσε κάποιος να δεί τί στο καλό θα μπορούσε να γίνει...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ μπορώ να δω τι πρέπει να γίνει!

Σε πρώτη φάση μπορούμε να εξαφανίσουμε (με οποιονδήποτε τρόπο) όλα τους συνδικαλιστές-κομματόσκυλα (όχι όλους τους συνδικαλιστές, ελπίζω είναι κανά δυο ακόμη που είναι σωστοί). Σε δεύτερη φάση να εξαφανίσουμε τον συνδικαλισμό από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Είμαι σίγουρη ότι την επόμενη μέρα αυτών η Ελλάδα θα ήταν πολύ καλύτερο μέρος να ζεις. Τουλάχιστον δεν θα υπήρχαν μία φορά την εβδομάδα 100 ηλίθιοι να κλείνουν τα κέντρα των πόλεων και να κάνουμε 2 ώρες να διασχίσουμε 200 μέτρα!


Πάντως (στο θέμα) δεν ξέρω αν έφταιγαν τα ωά ή η "διεθνής κατακραυγή" πάντως πριν από λίγο άκουσα στο ραδιόφωνο για νέο σχέδιο την κυβέρνησης για της φυλακές... Λέει θα καλυτερεύσουν οι συνθήκες κράτησης για τα 2/3 των ναρκομανών.

Related Posts with Thumbnails