Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2008

Flashback

Λίγες στιγμές πριν την έλευση του 2009 το γεγονός που επισφραγίζει μια κακή χρονιά, μάλλον, για όλο τον κόσμο δεν είναι και καλύτερο από τα προηγούμενα. Η έκρηξη για άλλη μια φορά στην Μέση Ανατολή, μεταξύ του Ισραήλ και κάποιου εκ των γειτόνων του έρχεται να κλείσει μια χρονιά που χαρακτηρίζεται σαν η πρώτη ενός σύγχρονου παγκόσμιου κράχ. Προηγουμένως είχαμε την διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας για την Απχαζία και την Οσσετία καθώς και την έκρυθμη κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τις διάφορες συνήθως ύποπτες περιοχές του πλανήτη, όπως την κρίση στο Νταρφούρ. Κατά τα άλλα ο πλανήτης και οι αμερικάνοι έθεσαν τις ελπίδες τους για "αλλαγή" στον Μπαράκ Ομπάμα.

Στην Ελλαδική πραγματικότητα αυτό που ξεχωρίζει είναι μάλλον είναι τα δεκαπενθήμερα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και οι μεγάλες καταστροφές που αυτά προκάλεσαν, χωρίς βέβαια να είναι τα μόνα, αφού η Αθήνα κατά το 2008 φιλοξένησε περί τις 200 μέρες διαδηλώσεων και πορειών. Σε άλλο θέμα είχαμε βέβαια την αναθέρμανση του Μακεδονικού με ό,τι αυτό συνεπάγεται και την κλασσική Ελληνοτουρκική σχέση .

Στην Κύπρο μάλλον ως μεγάλο πρωταγωνιστή του έτους θα κρατούσα τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Αρχικά με την αποτυχία του να επανεκλεγεί στην προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά και εσχάτως με το άγγελμα του θανάτου του πρίν από μερικές μέρες.

Αποχαιρετώντας το 2008, μαζί με τις ευχές μου για υγεία, ειλικρίνεια και χαρά για το 2009 θέλω να αναφερθώ και στην εθνική μάχη που δίνει απόψε η Πάφος. Στην αποψινή εκδήλωση ο δήμος επιχειρεί να κατακτήσει και το ρεκόρ Guinness για τον μεγαλύτερο γύρο του κόσμου. Το ρεκόρ ξέρω ότι το είχε καταρίψει η "Θράκα" όταν ήμουν φοιτητής στην Πάτρα, αλλά όπως λέγεται στην Πάφο το ρεκόρ το κατέχει μια τουρκική πόλη... Τελικά πεδίο εθνικών διεκδικήσεων ο γύρος και το μέγεθος του...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να ομολογήσω ότι κι εγώ σαν άλλος ένας ανήρ Πάφιος, νιώθω βαθύτατα συγκινημένος για τον αγώνα που δίνει απόψε η Πάφος.
Μετά το ρεκόρ Γκίνες για το 'νυφικόν με την μιαλλύττερην νουράν' που επάξια κέρδισε ο ανεξάρτητος υπερκομματικός πολύτεκνος υποψήφιος Πρόεδρος/Δημαρχος/Μουχτάρης/Βουλευτής/Δημοτικός Σύμβουλος/κτλ Ανδρέας Ευστρατίου, εύχομαι να γραφτούμε για άλλη μια φορά στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, γιατί πραγματικά μας αξίζει!

Related Posts with Thumbnails