Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2009

"Άγιος Μάρκος" ο... αγενής

Πολύ ευγενική δεν τη λες τη δράση που ανέλαβε ο "ορθόδοξος ιεραποστολικός σύλλογος Άγιος Μάρκος, ο Ευγενικός" στην Πάτρα με την απαίτηση αυτός να καθορίσει αν σε μια (μη ορθόδοξη) γιορτή θα παρελάσει και άρμα που θα σατιρίζει τον Εφραίμ.

Το παίρνω από αρχής. Στην Πάτρα, στο καρναβάλι φέτος, θα υπάρχει και άρμα το οποίο θα ασχολείται με τον Εφρέμ (ιερομόναχό) τον Ρουσόπουλο (πρώην υπουργό και υιό ταχυδρόμου) και τα τριάκοντα αργύρια. Αυτό με βάση τον σύλλογο δεν έπρεπε να γίνει γιατί θα προσέβαλλε το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών, και για αυτό προσέφυγε στην δικαιοσύνη. Για το θέμα έστειλε λέει και επιστολή διαμαρτυρίας η Ιερά Επιστασία του Όρους στον δήμαρχο Πατρέων. Εμένα δηλαδή που το θρησκευτικό μου συναίσθημα το προσβάλλουν οι πομπές του μπίζνες μαν Εφραίμ; Σε ποιον να στείλω επιστολή; Αυτό που σκανδαλίζει είναι το ότι ο μοναχός, με την συνενοχή και άλλων Αγιορειτών και σε αυτό είμαι απόλυτος, είχε μετατρέψει την θρησκευτική διακονεία σε ανταλλαγές και καταπατήσεις κτημάτων του δημοσίου ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ των υπολοίπων Ελλήνων, το ότι προσπαθούσε να διώξει τους ψαράδες από την ζήση τους και το ότι ουσιαστικά ο Εφραίμ μέσω της κάλυψης που του παρείχε η "Σεχτα των μοναχών" χειριζόταν και εκμεταλλευόταν, εξίσου διεφθαρμένους, πολιτικούς άρχοντες, ή το ότι η δράση του αυτή θα σατιριστεί; Και για να το επεκτείνω. Μετά που είχε γίνει γνωστή σε όλους η κατάσταση αυτή και η χριστιανική δράση του Εφραίμ, ποιά ήταν η δράση της Ιεράς Ομερτα; Μα επιχειρούσε να τον καλύψει. Προσπαθούσε το Πατριαρχείο να τον απομακρύνει από την θέση του αλλά οι σύγκελοι του ήθελαν να αντισταθούν. Ε, αυτα είναι που σκανδαλίζουν και αηδιάζουν βαθιά τους πιστούς.

Άρα η δράση σας και οι ενέργειες σας κύριοι και κυρίες του "Ευγενικού", μπαίνουν μαζί με τις ενέργειες του προστατευόμενου σας, ηγουμένου Εφραίμ, στα κατάστοιχα της αηδίας της υποκρισίας και του παραλόγου, γιατί το πρόβλημα δεν το λύνετε με το να το καλύπτετε. Καλό καρναβάλι.

1 σχόλιο:

Madame Bovary είπε...

εμμ... τα'παμε...
ΙΙΙΙΙΙΙΙΙ θα πέσει λαμπρόν να σε κάψειιιιι!!!

Related Posts with Thumbnails