Παρασκευή, Δεκεμβρίου 08, 2006

Χρήμα να υπάρχει

Το BBC παρότι έχει επενδύσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού του για την δημιουργία αραβόφωνου τηλεοπτικού σταθμού δεν φαίνεται να καταφέρνει να βγεί στον αέρα ούτε με το αναθεωρημένο deadline του λόγω των τεραστίων δυσκολιών που προκύπτουν.
Για την ιστορία οι Άγγλοι, μετά που ανακοινώθηκε από το ειδησειογραφικό δίκτυο ΑlJazeera η δημιουργία του AJInternational, πήραν την απόφαση για δημιουργία αραβόφωνου καναλιού του BBC, ώστε να αυξηθεί η επιρροή του στις αραβικές χώρες. Το AlJazeera όμως με μια κολοσσιαία επένδυση χρημάτων έχει καταφέρει να έχει ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου εκπέμψει και στα αγγλικά αφήνοντας τους Άγγλους πίσω.
Επίσης υπενθυμίζω ότι το BBC για χάρη του στόχου του για δημιουργία αραβόφωνης τηλεόρασης τερμάτισε πριν λίγους μήνες την λειτουργία 7 εκ των ξενόγλωσσων υπηρεσιών που διέθετε, μεταξύ των οποίων και την ελληνική υπηρεσία του BBC.
Στην συνέχεια παραθέτω το βίντεο από την πρώτη εκπομπή του AJI. Από τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο άφθονα έρευσαν τα πετροδόλαρα…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails