Σάββατο, Δεκεμβρίου 30, 2006

"Η πτώση του δικτάτορα"

Για πολλοστή φορά το προφίλ του δικτάτορα γκρεμίστηκε. Οι εικόνες με τους Ιρακινούς κουκουλοφόρους δήμιους να παιρνούν την θηλιά στο κεφάλι του Σαντάμ Χουσέιν, υπό τις ευλογίες της αστερόεσσας, λίγο προτού ο επί χρόνια ισχυρός άνδρας του Ιράκ αφήσει την τελευταία του πνοή στην κρεμάλα χαρακτηρίζονται "βάρβαρες". Και είναι βάρβαρες.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι κατά πόσον αυτή η εξέλιξη θα χωνευθεί "αναίμακτα" από τον Ιρακινό λαό, ή αν στην θέα του άλλοτε μεγάλου Σαντάμ να πέφτει μόνος θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλη την χώρα μεταξύ υπέρμαχων και αντιπάλων, κάτι το οποίο σίγουρα δεν μπορεί να ελέγξει ούτε η καλύτερη κυβέρνηση των ΗΠΑ στο Ιράκ ούτε ο στρατός.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θυμάσαι ότι προέβλεπα ότι τελικά δεν θα εκτελείτο ο Σαντάμ... Τελικά φαίνεται ότι η σημερινή ηγεσία του Ιράκ είναι ντίπ για ντίπ ηλίθια. Αδυνατεί να συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις των πράξεών της. Τώρα, χαρακτήρισες βάρβαρη την εκτέλεση... Ο απαγχονισμός δεν είναι βάρβαρος αυτός καθ' εαυτός γιατί το θύμα δεν υποχρεούται σε βασανιστικές στιγμές. Μπροστά στην ηλεκτρική καρέκλα είναι πολύ εντάξει... Φυσικά καλύτερη η ένεση... (Στο θέμα του υπέρ ή κατά της θανατικής ποινής δεν θέλω να υπεισέλθω). Το βάρβαρο στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν οι βρισιές και η όλη κατάσταση την ώρα της εκτέλεσης. Εντυπωσιακή απ' την άλλη πλευρά ήταν η ψυχραιμία του Σαντάμ... σκέψου απλώς να ήταν στη θέση του ο Μπούς πώς θά αντιδρούσε... Αυτό ίσως δείχνει πολλά για τον εσωτερικό κόσμο των δύο ανδρών...

Ανώνυμος είπε...

Theodore kaneis lathos...
Stin ektelesi me ilektriki karekla, o thanatos erxetai meta apo klasmata tou deuteroleptou.
Anti8eta ston apagxonismo, opws eipe o DrThief, o 8anatos mporei na proel8ei akoma kai meta apo 10 vasanistika lepta!

Oso gia to...
[quote]
Εντυπωσιακή απ' την άλλη πλευρά ήταν η ψυχραιμία του Σαντάμ... σκέψου απλώς να ήταν στη θέση του ο Μπούς πώς θά αντιδρούσε... Αυτό ίσως δείχνει πολλά για τον εσωτερικό κόσμο των δύο ανδρών...
[/quote]
...I couldn't agree more!

Yiorgos είπε...

Nomizo o terastios kompos tis thilias einai ftiagmenos gia na spazei ton afxena tou thymatos, gia na einai o thanatos akariaios, opos stin periptosi tou Saddam. O giatros milouse gia tous atyxous pou ante3e o afxenas kai perimenan na pethanoun apo asfy3ia.

Pantos exo tin entyposi oti o apagxonismos epinoithike san enas tropos dimosias ektelesis, se plateies klp, me ton kosmo na parakolouthei tin "paradeigmatiki" timoria. Kai to olo concept mou fainetai arketa varvaro.

Ανώνυμος είπε...

Ψάξε για την περίπτωση του ζεύγους Ethel και Julius Rosenberg που εκτελέστηκαν με ηλεκτρική στην Αμερική το 1953 ως 'προδότες κομμουνιστές' (στην γνωστή χώρα της 'Ελευθερίας') και το πόσο βασανιστικό ήταν το τέλος της Έθελ που χρειάστηκε ακόμα 2 φορές την ενεργοποίηση του ρεύματος ενώ καπνός έβγαινε από το κεφάλι της, ζωντανής ούσας... Πάντως σήμερα είδα το βίντεο από το κινητό για τον Σαντάμ, που δείχνει και τη στιγμή που πέφτει στο κενό (και έπειτα το πτώμα του με τα μάτια ανοικτά) ενώ προσπαθούσε να πεί 'ένας ο Θεός, και προφήτης αυτού ο Μωάμεθ', κάτι που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Ούτε αυτό δεν τον άφησαν να τελειώσει οι... αδελφοί του μουσουλμάνοι.

Ανώνυμος είπε...

An kai exoume 3efygei apo to thema, kai milame pleon gia diadikasies 8anatwsis, na simeiwsw oti auto pou perigrafei o theodoros symvainei otan oi dimioi den vazoun ena vregmeno sfouggari sto kefali tou mello8anatou! H diadikasia tis ilektrikis kareklas, provlepei tin topo8etisi tou sfouggariou autou. Kapoies omws fores apo ameleia 'H epitides oi dimioi den to evazan. Auto exei ws apotelesma o 8anatos na einai argos kai vasanistikos. Diaforetika, eperxetai se split seconds!

Yiorgos είπε...

I periptosi tis Esthel Rosenberg itan anomalia. To oti xreiastike 2 extra shocks itan atxima, pou ofeiletai sto oti ta ilektrodia den eixan arketa kali epafi. Afto itan synepeia tou oti i karekla itan sxediasmeni gia to megethos enos mesou antra, kai i Esthel itan mia mikrokamomeni gynaika.

Afta symfona me tin wikipedia

Kanena meso den einai telio...

Ανώνυμος είπε...

anatrixiasa!

Yiorgos είπε...

@Pam: Opos mas dida3e to The Green Mile :P

Ανώνυμος είπε...

@filos_tou _grXter: Yeah!!! To epivevaiwnei kai i wiki omws!

Related Posts with Thumbnails