Σάββατο, Δεκεμβρίου 23, 2006

Σχόλιο, επί σχολίων!

Προσπάθησα... Πάντα ήθελα ελευθερία έκφρασης στο blog, αλλά μερικοι ανωριμότατοι "φίλοι" μου και τα υβριστικά σχόλια τους μου δένουν τα χέρια.

Τα comments στο blog είναι ελευθερα αλλά πλέον, για να μην χρειάζεται να παρατηρούνται φαινόμενα, μαζικού comment spamming έχει ενεργοποιηθεί έλεγχος των σχολίων που θα καταχωρούνται.

Απλά δηλαδή τα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται αυτόματα μόλις κάποιος τα καταχωρεί. Θέλω, αν υπάρχουν, απόψεις σας επί του θέματος.

Ευχαριστώ, λυπάμαι και απολογούμαι.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ti ennoeis, anorima sxolia?
Efoson ola tha dimosieuontai ti kerdizeis etsi?

Parakalw, den lupamai, den apologoumai

Ανήρ Πάφιος είπε...

Είχα πεί υβριστικά σχόλια, και εννοώ αυτό. Επειδή από καιρού εις καιρό το blog γινόταν πεδίο μάχης, μεταξύ σχολιαστών, κάτι σαν τα παράθυρα του Αλφα, με ακραίους χαρακτηρισμούς και σκάγια να με παίρνουν και εμένα σαν παράπλευρη απώλεια, αποφάσισα, ότι θα ήταν καλύτερο αντί να γράφονται ολόκληρα κατεβατά πριν γίνει ο όποιος έλεγχος, να ελέγχονται τα σχόλια πρινα ανέβουν.
Όποια σχόλια θα γλίτωναν το σβήσιμο πριν θα δημοσιεύονται και τώρα. Δεν άλλαξε κάτι, απλά δεν θα αφαιρούνται σχόλια που τυχόν δημοσιεύθηκαν.

par...alogos είπε...

Ξανα έγραψα σχόλιο αλλά μάλλον κάπου χάθηκε...

Λοιπόν: Τα blogs έχουν πολλά πλεονεκτήμαα αλλά και μειονεκτήματα.
Ένα από τα μειωνεκτήματα είναι ότι μπορεί ο καθένας να μπαίνει και να σχολιάζε όπως θέλει το post σου.
Ετσι υπάρχουν διάφορες λύσεις:
1) Αδιαφορείς και συνεχίζεις
2) Σβήνεις τα επίμαχα σχόλια
3) Βάζεις έλεγχο στα σχόλια
4) Δεν επιτρ΄πεις κανενα σχόλιο

Το σύνηθες έιναι το 1 και το 2
Το 3 (αυτο που θες να εφαρμόσεις κι εσύ) είναι λίγο αποκρουστικο για αυτον που θέλει να σχολιάσει γιατί χάνει την αμεσότητα. Και αυτοί που το δοκίμασαν συνήθως το άλλαξαν πάλι στο free [π.χ. Ν. Δήμου]
Το 4 το κάνει ο πιτσιρίκος.

Διάλεξε και πάρε...

Ανώνυμος είπε...

Λογοκριτή!!!

Ανήρ Πάφιος είπε...

Φιλε Δημήτρη, κατ' αρχήν δεν είχα λάβει κάποιο άλλο σχόλιο σου, οπότε μην θεωρήσεις ότι... κόπηκε! Γενικά δεν είμαι και τόσο υπέρμαχος του περιορισμού της έκφρασης. Είμαι απόλυτα σύμφωνος με την ελεύθερη έκφραση απόψεων, όχι με την χωρίς όρια ελευθεριότητα έκφρασης. Και πιστεύω ότι η ελεύθερη έκφραση συνεπάγεται και μεγάλη ευθύνη από τον εκφραζόμενο.

Το ότι χρειάστηκε να περάσω αυτό το δικαίωμα έκφρασης από ... φιλτράρισμα είναι ακριβώς διότι μερικοί από όσους ήθελαν να εκφράσουν κάτι δεν επέδειξαν αυτό το απαραίτητο ποσοστό υπευθυνότητας, προβαίνοντας σε χαρακτηρισμούς απαράδεκτους και για λιμάνι. Γι΄αυτό άλλωστε κατέληξα δηλώνοντας και σαφώς ότι λυπάμαι και απολογούμαι. (Εννοείται προς τους υπόλοιπους αναγνώστες του blog.)
Εύχομαι σε κάποια φάση να ακολουθήσω το παράδειγμα του Ν.Δήμου.

Όσο για τον anonymous, νομίζω το ότι δημοσιεύθηκε η άποψη σου, ακόμα και αν δεν είχες την "διάθεση" να την εκφράσεις επώνυμα είναι δείγμα του ότι δεν υπάρχει λογοκρισία και περιορισμός στην έκφραση της οποιασδήποτε άποψης φτάνει αυτή να μην κινείται σε επίπεδα προκλητικά και υβριστικά.

Ανώνυμος είπε...

File grXter stamata na prospa8eis na peiseis tous anypopsiastous anagnwstes sou oti den eisai logokritis! Auto einai to trito ka8aro comment pou grafw sto blog sou. Ta alla dyo kopikan... Arage auto ti 8a apoginei ?

Ανήρ Πάφιος είπε...

Νά που τα "καθαρά" όπως τα χαρακτήρισες σχόλια μια χαρά δημοσιεύονται. Φυσικά τα προηγούμενα 2 που ενέταξες στα "καθαρά" ήταν ολίγον... λασπώδη, και έτσι αδυνατώ να τα δημοσιεύσω διότι μετά θα πρέπει να δημοσιεύσω και απάντηση σε αυτά και θα επαναληφθούν τα παλαιά... καλά.

Related Posts with Thumbnails