Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2008

Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι...

Το ενδεχόμενο σε 2-3 χόνια να ταξιδεύουμε ("ταξιδεύουμε" λέμε τώρα) στο διάστημα πώς σας φαίνεται; Και μην φανταστείτε καμμιά προσελίνωση και δύσκολα πράγματα. Για "απλή" βόλτα στο μαύρο και αχανές του διαστήματος, μέσα σε διαστημόπλοιο μιλάμε για την ώρα.

Ε, λοιπόν αυτό μπορεί και να είναι σε 2-3 χρόνια πραγματικότητα. Όταν το πρωτοείδα τυχαία σε κάποιο site το βρήκα λιγάκι... απίστευτο. Αλλά όταν το site είχε ως πηγή BBC, και ανατρέχοντας διάβασα και εκεί την είδηση...

Μιλούσε για την virgin galactic, θυγατρική της virgin group. Στο site της εταιρίας δίνονται πολλές πληροφορίες για το διαστημόπλοιο SpaceShipTwo (φωτο δεξιά, μαζί με το αεροσκάφος εκτόξευσης) και για τα ταξίδια που θα προσφέρονται. Επίσης δίνεται και η δυνατότητα προκράτησης θέσης. Χρειάζεται μόνο μια μικρή προκαταβολή $20,000. Η τιμή του εισητηρίου ανέρχεται στα $200,000 και η πτήση στο διάστημα θα διαρκεί καμμιά ωρίτσα. Καταλαβαίνετε όλοι ότι η εταιρία μάλλον δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινο.

Παρόμοια προγράμματα για δημιουργία τουριστικών διαστημοπλοίων τρέχουν και από την EADS μητρική της AIRBUS καθως και από άλλες εταιρίες.

4 σχόλια:

Ιωάννα είπε...

Το διάστημα είναι ένα από τα μέρη που δεν θα με ενδιέφερε σχεδόν καθόλου να πάω...
Πόσο μάλλον να δώσω και 200.000 ευρώ για μια υπόθεση μίας ώρας.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι κόλλημα έχουν τόσοι άνθρωποι με το διάστημα.

Unknown είπε...

είναι κάτι το οποίο δεν μπορούσε ο άνθρωπος να κάνει τα τελευταία 4000 χρόνια. Και τώρα μπορεί. Άρα είναι συναρπαστικό! Γι'αυτό θα πάνε πολλοί να δώσουν τόσα λεφτά για να το κάνουν!

Ανήρ Πάφιος είπε...

Βασικά δεν είναι μόνο το να "πας" στο διάστημα. Δεν είναι ένα ταξίδι όπως το "θα πάω το καλοκαίρι στην Ισπανία". Είναι, φαντάζομαι, πολύ πιο ξεχωριστή εμπειρία.

Επίσης μην ανεβάζετε τις τιμές. Είναι 200000 δολλάρια αμερικής :ρ

Τώρα αν είχα αυτά τα λεφτά στην πάντα για ννα κά νω κάποιο χλιδάτο ταξίδι αναψυχής μπορεί να έμπαινα και στον κόπο να σκεφτώ αν θα πήγαινα. Για την ώρα, ούτε σκέψη δεν είναι στο μυαλό μου!!

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί να σε συναρπάζει κάτι που δεν μπορείς να κάνεις??

Related Posts with Thumbnails