Τετάρτη, Μαΐου 07, 2008

"Σαν δεις τη γη από ψηλά"

Μετά τις πασχαλινές διακοπές, έφυγα χτες για Ελλάδα. Όπως συνήθως ταξίδεψα για Αθήνα από την Λάρνακα. Για κάποιο λόγο δεν υπάρχει τρόπος να βρω εισιτήρια από Πάφο (!).

Φεύγοντας από την Λάρνακα, μόλις το αεροπλάνο πήρε κάποιο ύψος, περνώντας πάνω από το Ζύγι κάναμε μια στροφή προς την κυπριακή "ενδοχώρα". Η ατμόσφαιρα ήταν πεντακάθαρη πάνω από την Κύπρο και ευτυχώς καθόμουν στο παράθυρο. Στην θέα μου απλωνόταν η βόρεια και ανατολική Κύπρος. Περνώντας πάνω από το Τρόοδος και με κατεύθυνση προς την Πόλη Χρυσοχού, μπορούσα ανεμπόδιστα να διακρίνω την Λευκωσία και τον Πενταδάκτυλο από πίσω της με την λαβωματιά του. Φαινόταν μέχρι και η αρχή της χερσονήσου της Καρπασίας στο βάθος. Από ψηλά ευτυχώς μπορείς να δεις μέχρι εκεί, σταματάς σε πράσινες γραμμές.

Η Τυλληρία και στο βάθος ο κόλπος της Μόρφου και το Ακρωτήρι του Κορμακίτη

Σιγά σιγά προχωρήσαμε προς τον κόλπο της Χρυσοχου, από τον οποίο και αφήσαμε πίσω μας την Κύπρο. Μια τελευταία ματιά από το παράθυρο στον κόλπο και την πεδιάδα της κατεχόμενης Μόρφου και στο βάθος το ακρωτήρι του Κορμακίτη. Από κάτω μας η Τυλληρία.

Από εδώ και πέρα θάλασσα. Εις το επανειδείν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

What's the point of this post man? Mamwto pion

Related Posts with Thumbnails