Σάββατο, Μαΐου 31, 2008

Omerta - Κώδικας της σιωπής

Με αφορμή το σχόλιο του agorinos σε άλλη δημοσίευση, θεώρησα αναγκαίο να αναφερθώ στο θέμα που έθεσε. Πρόκειται για μια δικαστή η οποία καταφεύγει σε απεργία πείνας έξω από το Πρωθυπουργικό Μέγαρο στην Αθήνας. Η Μαρία Μαργαρίτη διαμαρτύρεται έξω από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή για την απομάκρυνσή της από το δικαστικό σώμα μετά από την προσπάθειά της να αποκαλύψει θέματα διαπλοκής. Ένα θέμα για το πού κατέληξε η οικονομική στήριξη σεισμοπλήκτων και ένα αλλο σκάνδαλο για υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών και παιδιών μέσα σε δωμάτιο δικαστηρίου. Η ιστορία σύμφωνα με την περιγραφή που υπάρχει στο βιντεο χρονολογείται στο 2002.

Η διαμαρτυρία της δικαστού παρεμποδίζεται, ουσιαστικά η ίδια φιμώνεται για δεύτερη φορά, από την ασφάλεια. Σηκωτή, την απομακρύνουν από τον δρόμο έξω από το Μαξίμου άνδρες της ασφάλειας και την οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα. Μετά από παρέμβαση της υπεράσπισης της δικαστού αφήνεται ελεύθερη να διαμαρτυρηθεί, τουλάχιστον για όση ώρα είναι στην περιοχή το συνεργείο του BBC το οποίο κατέγραψε και μετάδοσε το όλο ρεπορτάζ. Αξιοσημειωτο είναι ότι κανένα ελληνικό ηλεκτρονικό ΜΜΕ δεν είχε μεταδόσει την είδηση και αυτή έγινε γνωστή μόνο μέσα από το BBC.

Το ρεπορτάζ όπως μεταδόθηκε από το BBC
βίντεο του Malcolm Brabant, ανταποκριτή του καναλιού στην Αθήνα.

Σκηνές κατάντιας από την χώρα που για κάποιο διάστημά της ύπαρξής της είχε γεννήσει και κάποια δημοκρατία. Αλήθεια οι βουλευτές και τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς, γιατί δεν έθεσαν το θέμα της απομάκρυνσης της δικαστού στην βουλή; Λαζόπουλοι και λοιποί κατέχοντες τηλεοπτική εξουσία γιατί σίγησαν; Σημειολογικά πάντως, το ότι στην Ελλάδα του 2008 ο κόσμος περιμένει και πάλι να ενημερωθεί από το BBC παραπέμπει σε άλλες, πιο... μαύρες εποχές.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O λαζοπουλος μονο οτι τον συμφερει λαλει και μονο να παιζει τον δικηγορο των αναρχικων ξερει

Ιωάννα είπε...

Οι Έλληνες σήμερα, αντίθετα με τις... άλλες εποχές, δεν θέλουν να ενημερωθούν. Δεν τους νοιάζει. Βαρέθηκαν.

Αφού τα έχουμε πει...

Ανώνυμος είπε...

Giati vare8ikan na enimerwnontai? Kai pws to kseroume auto ???

Ιωάννα είπε...

Βαρέθηκαν τις ειδήσεις, όχι την ενημέρωση.

Για ενημέρωση απλά δεν τους(μας) νοιάζει.

Related Posts with Thumbnails