Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2008

Γιούρο

Στο μυαλό μας μένει καλύτερα η εικόνα του "πειρατικού", κι ας ξεθωριάζει σιγά σιγά

Τελικά η "επίσημη αγαπημένη" δεν τα κατάφερε να ξανακάνει το.. θαύμα και να περάσει στους '8'. Η... θείτσα του τσολιά αυτή την φορά ήταν πολύ βαριά και δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους από χάμω τα παιδιά. Βασικά νομίζω ότι δεν ήταν τόσο το αποτέλεσμα που μας στεναχώρεσε, όσο ο τρόπος που αυτό ήρθε. Και μην ακούω ότι ξεγράφουμε τα όσα μας χάρισαν το 2004. Φυσικά και δεν ξεχνιούνται οι στιγμές με το "πειρατικό" που μας ανέβασε στους 7 ουρανούς, αλλά εθελοτυφλεί κανείς όταν δεν μπορεί να διαπιστώσει ότι το πειρατικό σε αυτό το Euro ήταν περισσότερο δυσκίνητη, ντιζελοκίνητη μαούνα.

Πέραν όμως της "επίσημης", σε αυτό το Euro, εγώ σαν να φλερτάρω και λίγο με ... άλλη! Μια ομάδα που νομίζω ότι με τράβηξε, όχι για το ωράιο παιχνίδι της αλλά για το θράσος της και την μαχητικότητα της. Είναι οι Τούρκοι, που έκαναν χτες βράδυ την μεγάλη ανατροπή, αποκλείωντας τους Τσέχους από τους 8, αλλάζοντας το εις βάρος τους 0-2 (μέχρι το 75') σε 3-2 στο τέλος του αγώνα. Εκεί που σιγά σιγά το παιχνίδι θεωρήθηκε ότι έπαιρνε διαδικαστικό χαρακτήρα κατάφεραν και πάλι κυνηγώντας τις ευκαιρίες να μπούν στο παιχνίδι, να ισοφαρίσουν και να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Όχι κάτι πρωτότυπο στο ποδόσφαιρο, αν και νομίζω ότι σκεπτόμενοι το βάρος που ένιωθαν οι παίχτες της Τουρκίας 15 λεπτά πριν το τέλος, όταν έχαναν με 0-2 και έμεναν εκτός διοργάνωσης, και το ότι η ανατροπή ήρθε σε 15 λεπτέ από τότε, το σκηνικό της ανατροπής γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό. Δεν θα ήθελα με τίποτα να είναι Τσέχος χθες το βράδυ μέσα στο γήπεδο. Δεν υπάρχει αυτό που έζησαν. Είναι αυτό το "κόλαση-παράδεισος" που ρίχνουν οι αθλητικογράφοι σε κάθε αγώνα, αλλά ανάποδα.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

File grXter...
Ti mpoutsises. Midenizeis tin prospa8eia twn die8nwn mas kai apo8ewneis tous Tourkous! Ma ti skata prodotis eisai re mamwta?
File Ellas-Kypros-Enwsis, eisai eleu8eros na vriseis ton sympa8i kata ta alla filo Grigori! Pes tou ta ena xeraki!

Ανήρ Πάφιος είπε...

ΓΙατί ρε, εσύ μπορείς να αποθεώσεις την προσπάθεια της εθνικής Ελλάδος σε αυτό το Euro; Όσο και αν θέλεις δεν μπορείς. Δεν λέω ότι και στους 16 που έφτασε ήταν λιγο, η δεύτερη "εθνική" της καρδιάς μας, η κρατική Κύπρου δεν μπαίνει ούτε στους 32...

Αλλά η εμφάνιση στους 16 ήταν αποκαρδιωτική. Δικαιούνται να μην έχουν πάντα καλές εμφανίσεις, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την λογική του "μην τους κρίνετε, θυμηθείτε τί έκαναν το '4". Δεν ξεχνώ τί έκαναν, το πανηγύρισα τότε αλλά δικαιούμαι όπως τότε εκφράστηκα μέσω του πανηγυρισμού να εκφράσω και τώρα να εκφράσω την γνώμη μου για το πανηγύρι που είδα.

Ανώνυμος είπε...

στον πρωτο αγωνα επαιξαμε σαν ομαδουλα της σειρας. Στον αγωνα με τους κουμουνους επαιξαμε καλα εν ηταν οφσαιντ το γκολ μας και εν αξιζαμε να χασουμε! Αν επερνουσαμε που τους ρωσους θα επερνουσαμε ευκολα στους 16.
Εν πειραζει... ευχαριστουμε την εθνικη μας για τις στιγμες που μας χαρισε το 2004 και ας μας επικρανε λιο φετος.

Οσον αφορα στους τουρκοσπορους προτιμω να μεν σχολιασω.

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ Η Π*****Α ΤΟΥ ΤΣΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

οι τζαι εθνικη η μιχτη Κυπρου ρε φιλε!!

Ανήρ Πάφιος είπε...

Όπως είδες το εθνική είναι σε εισαγωγικά. Και εγώ δεν κατάλαβαίνω γιατί οι ομάδες που εκπροσωπούν ΚΡΑΤΗ λέγονται εθνικές.

Να που σε κάτι συμφωνήσαμε :D

Ανώνυμος είπε...

οντως!!
αλλα οι τζαι σε αλλα πραματα συμφωνουμε...

Kotsios είπε...

Πράγματι, φοβεροί οι Τούρκοι. Κάτι θύμισαν από το "θαύμα" του 2004.
Η Εθνική Ελλάδος δικαίωσε όλους όσοι έλεγαν ότι θα πάρει τον πούλο σε αυτό το τουρνουά. Ο αιφνιδιασμός, στον οποίο στηρίχτηκε το 2004, αυτή τη φορά έλειπε.
Γιατί είναι ταμπού το να πεις "εθνική" την ομάδα της Κύπρου; Μη γινόμαστε γελοίοι με ηλίθια λογοπαίγνια. Εθνική Κύπρου λέγεται. Αν είναι πολιτικά σωστό, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

@ελλας-κυπρος-ενωσις
Καλώς τα ****α μου τα δυο. Έμεινες ακόμα στους "κόμμουνους" Ρώσους; Προς γνώσιν σου, η ρωσική οικονομία πλέον στηρίζεται σε ένα άκρως καπιταλιστικό μοντέλο. Αρκετοί αναλυτές λένε ότι θυμίζει τις ΗΠΑ στη δεκαετία του 70. Btw, ντάξει το facebook;

Ανήρ Πάφιος είπε...

@ kotsios
Βασικα δεν έχω ταμπού να την πώ εθνική, Και εγώ "εθνική" την λέω, απλά αυτό το "εθνική" δεν έχει νόημα καθότι δεν εκπροσωπεί έθνος η ομάδα. Είναι δηλαδή ένας προσδιορισμός κενός περιεχομένου. ΜΕ αυτή την έννοια έγραψα αυτό που έγραψα. Και "γκογκ" να την λέγαμε το ίδιο μου κάνει!

@EKE
όντως ρε με τους "κούμουνους"... Τρίζει ότι έμεινε από τα κόκκαλα του Λένιν κάθε φορά που το λές! Όπως τρίζουν και κάθε φορά που μιλά κομουνιστικά ο εν Κύπρω σύντροφος

Ανώνυμος είπε...

ρε Κοτσιουι θελει πολλους χριστοφκιες ακομα για να υπαρξει και """"εθνικη"""" Κυπρου!
Αρεσκετε μου πολλα που τωρα ανοιξεν η γλωσσα σας και κρινετε την εθνικη Ελλαδος ενω μαλλον εισασταν οι πρωτοι που επανυγηριζατε το 2004(αν σας το επετρεπε ο συντροφος).
Αλλα κοτζιαμ προεδρο εφκαλετε πως να μην ανοιξει!
ατε περαστικα και συγχαρητηρια για την τουρκια ρε.

Ανώνυμος είπε...

κριμα που ενε προλαβε ο μακαριτης να σας βαλει και εσας μεσα στο φουρνο.
(ειδες που μαθαινω απο την προπαγανδα σας!)

Ανώνυμος είπε...

file ellas-kipros-to kerato mou to tragio ...............prospatha ligo na vris kanena zwntano egefaliko kitaro stin kazana sou ! pare 2-3 va8ies anases mpas kai oxigonothi kai pes mou me apoliti ilikrinia :

posa kila m@l@k@s ise ?

Ανώνυμος είπε...

Ma poso ili8ios prepei na sai gia na peis etsi malakia? Re EKE, eisai katapliktikos!!!
Nai re, to 2004 i Ellada egamise tzi erekse! Kai nai, fetos, eixe ta xalia tis ta mavra!Ti, amfivalleis to ? Eides kati diaforetiko apo emena? An nai, pienne pnase! Akou re pou enna mas peis na men krinoume tin e8niki Elladas epeidi epanigirizame to 2004! Allo to na krinoume ti eidame, ki allo to na poume axristous autous pou to 2004 eixamen tous 8eous! Ma8e na ksexwrizeis ti leme, alliws pienne sto facebook sou opws lali o kotsios tzai kame kai group me tous synpapares sou, na laleite tis papargies sas!
Mipws, na min sxoliasoume oute tous ntoparismenous arsivaristes epeidi mas eferan metallia kapote ?
Mipws na min sxoliasoume oute tin diakivernisi tis ND/Pasok epeidi ekaman mia petiximeni olimpiada?
Ma posa kila axaparos eisai ???

Ανώνυμος είπε...

kotsio stile link me to facebook tou EKE na gelasoumen

Kotsios είπε...

Άμα το ήξερα να το βάλω. Ούτε τον ξέρω τον αμπάλατο απλώς το facebook το είπα επειδή σε προηγούμενο σχόλιο είπα στον αγαπητό συναγωνιστή να πάει σε πολιτικά γκρούπ στο facebook να γράφει συνθήματα παρά να δείχνει το νου του εδώ.
Εν να με πει και "Κοτσιούι" το ανθρωπίδιο :-D

Μια διευκρίνηση: το ****α που έγραψα πριν δεν είναι καμιά χυδαιότητα, όπως μερικοί μπορεί να νόμισαν. "Μάτια" ήθελα να πω, τα αστεράκια δε ξέρω πως εμφανίστηκαν. Μάλλον τεχνικό πρόβλημα...

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΛ πρωτον θα σας απογοητευσω γιατι δεν εχω facebook.
δευτερο αν με θεωρουσατε αχαπαρο κτλ κτλ κτλ εν θα επαθενατε τετοια εξαψη σε καθε ποστ μου! τωρα που εσφιξαν και οι ζεστες παθενετε την πιο ευκολα κιολας.

ανωνυμε
γιε μου παεις καλα? ειπα εγω οτι δεν πρεπει να κρινουμε την εθνικη γιατι εκατεκτησε το euro του 2004?? ενταξει επιασαμε το γιουρο τωρα πρεπει να παμε γι'αλλα οι να παιζουν ετσι οπως επαιξαν με την σουηδια π.χ
αν εκαμνες τον κοπο να διαβασεις τι ειπα(στον πρωτο αγωνα παιξαμε σαν ομαδουλλα της σειρας) εν θα ελαλες μ*****ς. Ατε περαστικα σας και μολις κανω facebook θα σας ειδοποιησω!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανήρ Πάφιος είπε...

Εν μπορεί να σας αφήσει κανένας για 4 ώρες μόνους σας. Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι μέσα στα κοινώς αποδεκτά όρια ευπρέπειας, όχι τα δικά σας. Υπάρχει τρόπος να ανταλλάσσετε απόψεις χωρίς να χυδαιολογείτε. Επίσης στο εξής δεν επιτρέπονται ανώνυμα σχόλια.

Kotsios είπε...

Αγανάκτησε ο φίλος grXter και με το δίκιο του. Χαλαρά φίλε μου, η απάντηση είναι μια: spam filter.
Άλλωστε πως να μην παρεκτραπεί κάποιος από τη στιγμή που ο ε-κ-ε τους βάζει όλους στη θέση τους με τα ιδιοφυέστατα "ποστ"(?) του. Προτείνω να γράφει σε πιο απλή γλώσσα γιατί υπάρχει κίνδυνος από την "έξαψη" κάποιος να σκάσει, κοινώς να "φκάλει τη ζίλικουρτιν". Ε-κ-ε, ήρεμα γιατί θα έχεις το κρίμα μας στο λαιμό σου.

Ανήρ Πάφιος είπε...

@ tretis
κυρίως αυτό, όπως το έθεσες ακριβώς. ΦιλοΑΚΕΛικό και πάνω από όλα συντροφικά μοναδικό. Αφού σύντομα θα έχω και διαφημιστικά πακέτα από την ΛΟΕΛ και το Λαϊκό καφεκοπτείο. Από Ιούλιο.

Related Posts with Thumbnails