Τετάρτη, Ιουνίου 18, 2008

Garus parlamentus

Στη συνεδρία της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής έγινε συζήτηση για το μπάχαλο στα αεροδρόμια της Κύπρου. Το πρόβλημα ανέκυψε λόγω της αλλαγής των εταιριών επίγειας εξυπηρέτησης. Οι νέες κάπου έχασαν τον έλεγχο. Ως εδώ καλά, (δηλ. μάλλον κακά είναι αλλά είναι άλλο θέμα)
Εκ μέρους της κοινοπραξίας L.G.S. παραβρέθηκε ο διευθυντής της κ. Κρίστιαν. Είναι Γερμανός και θα μιλούσε στην Αγγλική για να πει τι ακριβώς πράττει η κοινοπραξία για επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων, Ζαχαρίας Κουλίας, δεν του έδωσε το λόγο. "Εδώ δεν θα μιλήσει Αγγλικά. Μα δεν του εξηγήσατε του ανθρώπου ότι δεν μπορεί να μιλήσει Αγγλικά;" ρώτησε τον κ. Γιώργο Βασιλόπουλο που θα εκτελούσε χρέη μεταφραστή. Παρά την παράκληση του κ. Βασιλόπουλου παρέμεινε αμετάπειστος. "Όχι, εδώ μιλούμε Ελληνικά". Ουδείς εκ των άλλων βουλευτών αντέδρασε. Μετά την παρέλευση 45 λεπτών, περίπου, ο βουλευτής Γεώργιος Τάσσου ζήτησε όπως δοθεί ο λόγος στον κ. Κρίστιαν. Το ίδιο ζήτησε και ο Τάσος Μητσόπουλος, λέγοντας μάλιστα ότι "εδώ θα έρθουν και θα μας μιλήσουν στα Αγγλικά εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου". Ακολούθησε ο κ. Φακοντής, ο ποίος υποστήριξε την ίδια θέση. Τελικά δόθηκε ο λόγος στον κ. Κρίστιαν, αλλά μόνο για λίγο. Ο κ. Κουλίας ζήτησε όπως οι θέσεις του κατατεθούν στην Επιτροπή γραπτώς.
Πολίτης | 18-06-2008
Καλά από τον Κουλία δεν είχα και περισσότερες απαιτήσεις, δεν έδωσε και διαφορετικά δείγματα γραφής. Οι υπόλοιποι βουλευτές και παριστάμενοι στην επιτροπή τί στο καλό κάνουν; Λόγο δεν έχουν; Αφήστε που στην Κύπρο νομίζω ακόμα η αγγλική είναι και στις επίσημες γλώσσες με τα ελληνικά και τα τουρκικά!

1 σχόλιο:

Kotsios είπε...

Έτσι είναι, τα ελληνικά, τούρκικα και αγγλικά είναι οι τρεις ΕΠΙΣΗΜΕΣ γλώσσες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Νομίζω ο κύριος Κουλίας πρέπει να πάει μια βόλτα στις κεντρικές οδούς των πόλεων πρώτα για να μετρήσει πόσες πινακίδες είναι στα αγγλικά και πόσες στα ελληνικά πριν πουλήσει πατριωτισμό στη Βουλή. Σήμερα στη Κύπρο άμα δεν ξέρεις αγγλικά ούτε πατάτες δε μπορείς να αγοράσεις.

Related Posts with Thumbnails