Κυριακή, Δεκεμβρίου 03, 2006

Η δύναμη του λόγου

Είναι δυο άνθρωποι των οποιων τα άρθρα διαβάζω κάθε εβδομάδα, και πραγματικά ακόμα και αν μερικές φορές σε σημεία τους διαφωνώ, νιώθω κερδισμένος που τα διάβασα. Είναι ο Χρήστος Γιανναράς που αρθρογραφεί στην Καθημερινή των Αθηνών και ο Γιάγκος Μικελλίδης που γράφει το De Profoundis στον Πολίτη της Κύπρου. Δυο άνθρωποι χωρίς καμμία σχέση στο στυλ με το οποίο γράφουν, και στον τρόπο προσέγγισης των θεμάτων τους, που όμως νομίζω ότι έχουν άλλα κοινά, ίσως σημαντικότερα...

Άρθρα τους τα οποία ξεχωρίζω, κάθε εβδομάδα, τα ανεβάζω και στο grXhome, και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να τους ρίχνετε μια ματιά, δεν θα χάσετε...

7 σχόλια:

par...alogos είπε...

αν μερικές φορές σε σημεία τους διαφωνώ, νιώθω κερδισμένος που τα διάβασα

Συμφωνώ φίλε grXter!!!

Ανώνυμος είπε...

Megales kouventes, apo megalous antres

Ανήρ Πάφιος είπε...

Και εννοείται ότι ο anonymous μιλούσε για τον Δημήτρη και εμένα!!!!

par...alogos είπε...

Φυσικά!!!
χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Giati niw8eis kerdismenos otan diavazeis kati me to opoio diafwneis kai to 8ewreis paparia ???

Ανήρ Πάφιος είπε...

To ότι διαφωνείς με κάποιο σημείο σε ένα κείμενο, ή ακόμα και στην γενικότερη φιλοσοφία του κειμένου, ή των λόγων κάποιου, δεν είναι λόγος να μην διαβάσεις / ακούσεις κάτι, ή να το απαξιώνεις. Άλλωστε για όλα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις.

Προσωπικά νιώθω στο τέλος πιο κερδισμένος διαβάζοντας κάτι το οποίο έχει άλλη προσέγγιση από την δική μου, και θα με βάλει σε σκέψη και προβληματισμό για το κατά πόσο είναι πιο ορθή αυτή η προσέγγιση από την δική μου στο θέμα, παρά διαβάζοντας την άποψή μου από κάποιον άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Fysika kai den einai logos autos na min to diavaseis... allwste an den ton diavaseis pws 8a 3ereis oti diafwneis/symfwneis???

"...με βάλει σε σκέψη και προβληματισμό για το κατά πόσο είναι πιο ορθή αυτή η προσέγγιση από την δική μου στο θέμα"
E tote den milas gia apopsi me tin opoia diafwneis!

Related Posts with Thumbnails