Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2007

Εκατομμύρια ευρώ, ζημιές στα ΑΕΙ κάθε χρόνο;

Πέραν του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (!) ετησίως δαπανούνται από τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα για αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται στα ιδρύματα, κυρίως μετα από
περιόδους κατάληψης και επεισοδίων. Το ποσό είναι από μόνο του εξωφρενικό ενώ αποτελεί ένα μεγάλο τμήμα των χρημάτων που δίνονται από το κράτος για τα πανεπιστήμια και προφανώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αλλες ανάγκες και για βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών από αυτά.

Χαρακτηριστικά το ΕΜΠ το 2006 ξόδεψε περί τις 500.000 ευρώ για να αποκαταστήσει ζημιές που προκλήθηκαν το φθινόπωρο, και κατά τη διάρκεια καταλήψεων με καταστροφές σε πόρτες, τοίχους, τζαμαρίες, αίθουσες, εργαστηριακό υλικό και κλοπές υπολογιστών. Ενώ φέτος οι ζημιές σε κτίριο της φοιτητικής εστίας, που ήταν υπό κατάληψη στοίχισαν 150.000 ευρώ. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επίσης το συνολικό ποσό για την αποκατάσταση των ζημιών κατά το 2006 ήταν 150.000 ευρώ, ενώ μεγάλες ήταν και οι ζημιές στο ΑΠΘ κατά τα επεισόδια στην τελευταία Διεθνή Έκθεση.

Μόνο με αυτά έχουμε ξεπεράσει τις 700000 Ευρώ. Συνυπολογίστε και τις ζημιές στα άλλα καμιά 50 πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας!

Τα στοιχεία: Καθημερινή 28/01/2007

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To poso mou fenetai telios eksofreniko... Me tosa lefta gkremizoun ola ta ktiria kai ta xtizoun apo tin arxi. Mipos einai kai autos anas akoma tomeas pou exoun brei gia na kleboun lefta?

Ανήρ Πάφιος είπε...

Και εμένα ομοίως μου φαίνεται εξωφρενικό! Το διάβαζα χτες στην "Καθημερινή" και το δημοσίευσα, από κεί προέρχονται και τα νούμερα τα οποία αναφέρονται στην δημοσίευση.

Επικοινωνείν είπε...

Ενθυμούμενος το πλιάτσικο στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. το καλοκαίρι του 2003, το οποίο φορτώθηκαν οι ξένοι αναρχικοί τους οποίους η πρυτανεία πολύ ευγενικά "φιλοξένησε" (άκουσον, άκουσον!!) στα κτήρια του ελληνικού λαού ενώ όλα τα κομπιούτερ είχαν κλαπεί πριν την άφιξη των ξένων, δεν παραξενεύομαι καθόλου από το ποσό αυτό.

Η Ελλάδα και πάλι σε συνθήκες "απέραντου φρενοκομείου"...

Related Posts with Thumbnails