Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2007

Άλλο το ΠΑΣΟΚ

Μιλούσα με ένα παιδί από την ΠΑΣΠ για την περιβόητη πλέον αναθεώρηση του άρθρου 16 περί δημοσίων και δωρεάν πανεπιστημίων. Στην συζήτηση πάνω ακούω το φοβερά μοναδικό επιχείρημα (που κατά καιρούς ακούγεται από όλες τις παρατάξεις) ότι άλλο ΠΑΣΠ, άλλο ΠΑΣΟΚ, εμείς λέει διαφωνούμε με το ΠΑΣΟΚ στο θέμα του άρθρου 16.

Διαφωνείτε με το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό ψηφίζετε. Και το θέμα δεν είναι διαφωνήσαμε με το κόμμα μας για το αν θα βάψουμε πράσινο τον τοίχο του γραφείου της ΠΑΣΠ ή αν θα βάλουμε φύλλα δέντρου με ρήματα, η φοιτητική παράταξη ενός κόμματος διαφωνεί με το κόμμα στο σημαντικότερο ίσως θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί μια φοιτητική παράταξη, στο θέμα του τί στο καλό θα είναι το πανεπιστήμιο. Αν δεν τα βρίσκει ένα κόμμα με την φοιτητική του παράταξη για το πώς θέλουν το πανεπιστήμιο, πόιά είναι δηλαδή τα θέματα στα οποία τα βρίσκει το ΠΑΣΟΚ με την ΠΑΣΠ; Η πολιτική της Ελλάδος στο Σκοπιανό-Μακεδονικό;

4 σχόλια:

par...alogos είπε...

1. Διαφωνώ μαζί σου. Δεν δικαιούται μια φοιτητική παράταξη να έχει διαφορετική άποψη από κάποιους μέσα στο κόμμα και την ίδια με κάποιους άλλους μέσα στο ίδιο κόμμα; Αλλιώς το σύστημά μας [το οποιοδήποε σύστημα κι αν είναι αυτό] θα ήταν ολοκληρωτικό...

2. Και η ΔΑΠ μιλούσε για ιδιωτικά πανεπιστήμια τόσα χρόνια.[Ασε αυτήν την καραμέλα που βρήκαν τώρα και την ονομάζουν μη-κρατικά. Ο στόχος τους είναι "μεγαλύτερος" και δεν το αρνούνται κιόλας] Ουσιαστικά διαφωνούν με το κόμμα τους την ΝΔ [αυτή τη στιγμή τουλάχιστον] ή μάλλον συμβιβάζονται μια μια για αυτούς ενδιάμεση κατάσταση. Είναι σαφές ότι ένα σώμα της ΔΑΠ θέλει ιδιωτικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Αυτό άσχετο από την ιδεολογία μου, δεν σημαίνει κάτι. Έχουν μια άποψη. Από εκεί και πέρα το κόμμα τους αν θέλει την υιοθετεί αν θέλει όχι.

3. Η ΔΑΠ Λάρισας ψήφισε κατάληψη ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16...

4. Εχεις μια εμμονή με την αντιπολίτευση. Σαν να κυβερνάει αυτή τη στιγμή. Δεν είδα να ασχολήσε καθόλου με τα του μπούλη!!!

Ανήρ Πάφιος είπε...

Λοιπόν, κατ΄αρχήν έχω γράψει το συγκεκριμένο άρθρο γιατί θεωρώ μεγάλη υποκρισία να λέει μια παράταξη διαφωνώ με τον πολιτικό μου φορέα στο πιό σοβαρό θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί σε όλη της την διαδρομή και να συνεχίζει να ανήκει στον συγκεκριμένο χώρο.

Το μότο "άλλο το κόμμα και άλλο εμείς" για να είμαι δίκαιαος το είχα ακούσει πρώτη φορά από παιδιά της ΔΑΠ, νομίζω στο θέμα του ασύλου. Είναι μια συνήθης τακτική των παρατάξεων για να αποφεύγουν (κατά την γνώμη μου) τις αρνητικές συνέπειες από αποφάσεις των πολιτικών φορέων στους οποίους ανήκουν, αλλά λόγω του λανθάνοντος αριστερίζοντος φασισμού που υπάρχει στα πανεπιστήμια δεν τολμούν να δεκτούν.

Απο κεί και πέρα όμως μια φοιτητική παράταξη, διαφωνεί κάθετα στο πώς βλέπει το πανεπιστήμιο ο πολιτικός της φορέας οφείλει να απομακρυνθεί από αυτόν. Διότι όπως είπα το συγκεκριμένο θέμα είναι ο λόγος ύπαρξης των φοιτητικών παρατάξεων. Είτε είναι ΔΑΠ είτε ΠΑΣΠ. Και μεταξύ μας φίλε Δημήτρη, νομίζω η ΠΑΣΠ διαφωνεί στα περισσότερα πράγματα τα οποία προτίνει το ΠΑΣΟΚ για τα πανεπιστήμια.

Ανώνυμος είπε...

Exw mia erwtisi pou apeu8ynetai kyriws ston Jim.
Poios o logos tou na yparxoun kommata pisw apo foititikes paratakseis? To 8ewreis ygies auto? Den nomizw oti e3ypiretoun mono kommatikes skopimotites se ena xwro opou moni skopimotita eprepe na einai to kalo twn foititwn?
Nomizeis oti oi foitites apo monoi tous den 8a mporousan na apofasisoun ti 8eloun, kai xreiazontai ta agapimena mas kommata gia na orisoun to kalo mas ?

Ανώνυμος είπε...

Απολύτως σύμφωνος με τον Πάμπο... έξω τα κόμματα από τα Πανεπιστήμια, τα σχολεία, και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα κόμματα μόνο στη Βουλή. Σε λαούς σαν το δικό μας που τού αρέσουν οι άνευ ουσίας καυγάδες δεν μπορεί τα κόμματα να μπλέκονται παντού. Αν ήταν όπως πχ την Αγγλία, όπου δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία και πολλές φορές η κυβέρνηση περνά νόμους με τη στήριξη της αντιπολίτευσης και την αντίθεση των ίδιων των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος τότε ναί θα ήταν εντάξει. Δυστυχώς, όμως, αυτό μόνο ως ουτοπία μπορεί να ακούγεται σήμερα. Στην Κύπρο ιδίως, με τη φόρα που έχει πάρει το ΑΚΕΛ, η κομματικοποίηση θα ενταθεί... Ας ελπίσουμε κάποτε ότι θα υπάρξει κόμμα που θα μπεί στη Βουλή και θα αρνηθεί έμπρακτα να συμμετάσχει στα πιο πάνω. Αλλά για να γίνει αυτό, πρώτα πρέπει οι μάζες να μετατραπούν σε σκεπτόμενους πολίτες -ή τουλάχιστον να αυξηθεί το ποσοστό των σκεπτομένων-... Ήδη είναι αργά, δεν πρέπει να γίνει αργότερα...

Related Posts with Thumbnails