Δευτέρα, Ιουνίου 02, 2008

Ώρα ανάγκης

όταν είσαι σε απόλυτη ανάγκη, μια τουαλέτα είναι "ανεκτήμητη". Έλα όμως να είσαι σε χώρο που δεν μπορείς να βρείς μια! Και στην περίπτωση που η πλησιέστερη τουαλέτα απέχει μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα από σένα τότε μάλλον το θέμα είναι σοβαρό, ειδικα αν δεν έχει και θάμνους τριγύρω.
στην εικόνα η outer space τουαλέτα!
Στην αποστολή του διαστημικού λεωφορείου Discovery, το οποιό χθες άφησε το ακρωτήριο Καναβεραλ με προορισμό τον διεθνή διαστημικό σταθμό, μεταφέρεται κι μια αντλία για την τουαλέτα του σταθμού. Η αντλία, ρωσικής κατασκευής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στις ΗΠΑ για να ταξιδέψει με το Discovery. Η αντλία του σταθμού χάλασε πριν δυο μέρες και πλεόν το να "τραβήξουν το καζανάκι" οι αστροναύτες απαιτεί 10λεπτη δουλειά από 2 μέλη του πληρώματος. Και κάθε λεπτό του καθενός εκεί πάνω κοστίζει στην γή αρκετά δολλάρια για να δαπανάται τραβώντας το καζανάκι.

2 σχόλια:

Kotsios είπε...

Ίσως το πρόβλημα να μην ήτανε μηχανικό αλλά να οφείλεται σε "ανθρώπινο λάθος". Και εκεί στη NASA καλό θα ήτανε να προσέξουν περισσότερο τη διατροφή των αστροναυτών τους και το διαιτολόγιο να περιέχει τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες ;-)

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=nlUUU3YztBA

Related Posts with Thumbnails