Σάββατο, Ιουνίου 07, 2008

Επανεκτέλεση

Είναι τώρα πόσες μέρες από τον θάνατο, την δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, που τα ξανθά και παρδαλά κοράκια της τηλεόρασης, υπο την ανοχή οποιοασδήποτε αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων, ηθικής, ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου, προβαίνουν στην μετα θάνατον οριστική δολοφονία του ηθοποιού. Ατέλειωτες ώρες "κοινωνικών" εκπομπών αντάλλασαν σκυτάλη τα κομμάτια από την ψυχή ενός νεκρού ανθρώπου, γεμίζοντας τον τηλεοπτικό χρόνο.

Τονίζοντας την προσοχή που χρειάζεται στον χειρισμό του το θέμα, και τον σεβασμό τον οποίο δείχνουν στον νεκρό, οι διάφορες παρδαλές, και παρδαλοί, που πριν μια εβδομάδα ασχολούνταν με τα μπλοκ της Eurovision, συνεπικουρούμενες και από ξεδιάντροπους επιστήμονες, ψυχιάτρους και παραθυρομανείς καθηγητές πανεπιστημίου, αστυνομικούς συντάκτες και λοιπούς, βάζουν κι άλλες μαχαιριές στο ότι απέμεινε. Πάντα με σεβασμό στην μνήμη του.

Το πιο αισχρό είναι ότι ο κόσμος, το κοινό, η μάζα, διψώντας για τέτοια πράγματα επιβραβεύει με θεαματικότητα το μαστίγωμα του πτώματος του ηθοποιού. Οι εκπομπές, αναφέρθηκε, που μετέδιδαν ζωντανά την κηδεία, έκαναν τα ψηλά τους "νούμερα" σε εκείνο το διάστημα. Αυτό καταντά διαστροφικό, άρρωστο. Η άλλη, περιφανη, δήλωνε ότι το κανάλι της έστειλε 6 συνεργεία στην κηδεία. Τί να έκανε όμως; Αφού "αυτό θέλει ο κόσμος". Για ανοίξτε και το φέρετρο. Και αυτό ρε τιποτένιοι μπορεί να θέλει να το δει ο κόσμος.

4 σχόλια:

Madame Bovary είπε...

Το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή, αφορά μόνο τον ίδιο και κανένα άλλο. Ντρέπομαι για αυτούς τους "δημοσιογράφους", που έπεσαν σαν όρνεα πάνω στη σωρό του άτυχου ηθοποιού, για να βγάλουν τα λαβράκια τους. Και σ'αυτό το ανελέητο κυνήγι της δήθεν είδησης, έδωσαν στεγνά, με τον πλέον αηδιαστικό τρόπο, λεπτομέρειες από τη ζωή ενός ανθρώπου, ο οποίος αν μη τι άλλο είναι πια νεκρός και ένα σεβασμό τον αξίζει. Όσο για αυτές τις "λεπτομέρειες", πολλές δεν ήταν παρά εικασίες, με αποτέλεσμα η κάθε κατίνα να βγαίνει και να λέει το δικό της σενάριο. Έκλεισα την τηλεόραση νευριασμένη και απορημένη, για το πού μπορεί να φτάσουνε ακόμα, αν και δε θελω να ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Egw nomizw xalarwste! Eixate poly psila ton ka8e Stefano Xio kai tin ka8e Tatiana kai sas apogoiteusan ? Auta mporoun, auta 3eroun, auta kanoun!
Me ton idio tropo pou kannivalisan se allous nekrous, me ton idio tropo pou 3eftilisan tin ypo8esi tou Alex, me ton idio tropo pou 8a parakalousan na skotw8ei o makedonas sto elikoptero... akrivws to idio kanoun kai twra!

Ανήρ Πάφιος είπε...

βεβαίως το όριο δεν καθορίζεται από το μέχρι πού μπορούν αυτοί να φτάσουν. Για αυτό υπάρχουν και αρχές, δικαστήρια και νόμοι. Το ότι η ηθική της τηλεόρασης δεν είναι ψηλή, (και αντίστοιχα της κοινωνίας, αφού οι εκπομπές αυτές, το ξαναλέω, κάνουν τηλεθέαση ψηλή) δεν είναι δικαιολογία για τα αίσχη που κάνουν. Και βέβαια δεν είναι μόνο τα κοινωνικά, τα οποία ανέφερα στο άρθρο, είναι και τα "δελτία" ειδήσεων και οι "σοβαρές" εκπομπές... Και ακόμα το ΕΣΡ δεν έχει παρέμβει. Ή κάποιος εισαγγελέας. Μόνο ο Σφουγγαράκης προκάλεσε την παρέμβαση τους.

Ανώνυμος είπε...

File grXter,
allo i dikaiologia gia kati, kai allo i eksigisi!

Related Posts with Thumbnails