Τετάρτη, Ιουνίου 25, 2008

Ο τελευταίος πνεύμονας

Αυτή η Αττική κάθε χρόνο χάνει από πυρκαϊά τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της. Ίσως τον χάνει και περισσότερες από μια φορές κάθε καλοκαίρι. Και σήμερα έβαλαν μια φωτιά στον Υμηττό και σε χρόνο dt ήρθαν τα μέσα ενημέρωσης να διατυπώσουν το συμπέρασμα ότι χάθηκε "ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου" της πρωτεύουσας.

Για την ακρίβεια δεν χάθηκε, απλά του άλλαξαν χρήση. Από δάσος θα γίνει ωραιότατος οικισμός στο βουνό, μακριά από το πολύβουο κέντρο και με όλο το λεκανοπέδιο θέα. Όπως άλλωστε τόσα χρόνια έκαναν και στους γειτονικους πνεύμονες της Αττικής, αλλά και σε κάτι άλλα πνευμόνια στην Ελλάδα χωρίς ποτέ κανένας να τους ενοχλήσει. Μην φτάσω στο συμπέρασμα ότι γίνονται και αντικείμενο θαυμασμού οι καταπατητές.

Αφού τόσα χρόνια τα ίδια γίνονται αλλά ποτέ δεν πίπτει ράβδος, θα πίπτουν μπιτόνια να τα κάψουν. Μέχρι να τελειώσει μια και καλή αυτός ο ατέλειωτος τελευταίος πνεύμονας,,. Και μετά κλάψτε πάλι με δάκρυα ειρωνείας πάνω από τα καμένα, και ψηφίστε τους ίδους δημάρχους, νομάρχες και κυβερνήτες για να τα αναδασώσουν Σωθήκατε.

6 σχόλια:

Kotsios είπε...

Η Αθήνα δικαιώνει τον τίτλο της ως η πιο πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Του χρόνου μάλλον θα χαθεί και ο εναπομείναντας "τελευταίος πνεύμονας", τα δεντράκια στο Σύνταγμα.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Και κάτι νερατζιές που θα ξεφύγουν από τα πριόνια του Κακλαμάνη :)

Kotsios είπε...

Πιθανόν να τις προορίζει για μεταφύτευση στις ταράτσες των πολυκατοικιών, στο πλαίσιο της εκστρατείας του για "πράσινες ταράτσες" ( http://www.cityofathens.gr/event/2008/05/06/1i-ekthesi-prasines-taratses )

Kotsios είπε...

Σορρυ αλλά θα είχες την ευγένεια να ενεργοποιήσεις το παραπάνω λινκ; Οι τεχνικές μου γνώσεις στο blogger είναι.... χμμ... περιορισμένες.

Ανήρ Πάφιος είπε...

kotsios link

Tip: απλά να περιλαμβάνεις την διεύθυνση σε HTML tags δηλ.
< a href="www.foo.com" > κειμενο που φαίνεται < /a >

Madame Bovary είπε...

Στο ίδιο έργο θεατές.

Related Posts with Thumbnails